CRITICAL_PROCESS_DIED Mavi Ekran Hatası Nasıl Çözülür? Windows 11 İçin Detaylı Rehber

Enes

Administrator
Yönetici
Selamlar,

Windows 11 kullanırken "CRITICAL_PROCESS_DIED" hatasıyla karşılaşıyorum. Bu hata mavi ekran veriyor ve sistem yeniden başlıyor. Özellikle sistem açılışı sırasında veya beklenmedik anlarda meydana geliyor.

Hatanın nedenleri neler olabilir? Bu sorunu nasıl çözebilirim? Format atmadan çözüm yolları varsa çok makbule geçer. Gelişmiş kullanıcılar varsa adım adım açıklamalı bir yol haritası sunabilir mi?

Teşekkürler şimdiden!

Çözüm
Bu hata genellikle sistem dosyalarının bozulmasından kaynaklanır. İlk adım olarak Komut İstemi’ni yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu girin: sfc /scannow. Bu, sistem dosyalarını tarar ve onarır.
Bu hata genellikle sistem dosyalarının bozulmasından kaynaklanır. İlk adım olarak Komut İstemi’ni yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu girin: sfc /scannow. Bu, sistem dosyalarını tarar ve onarır.

Çözüm
Ben bu hatayı yaşadığımda DISM komutları çok işe yaramıştı. CMD'de şu sıralamayla çalıştır: DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth, ardından ScanHealth ve sonra RestoreHealth.

Güvenli modda açmayı deneyin. Eğer güvenli modda açılıyorsa sorun büyük ihtimalle sürücü kaynaklıdır. Aygıt Yöneticisi'nden son yüklediğiniz sürücüleri kontrol edin.

BIOS güncellemeleri ve chipset sürücülerinin eksik olması da bu hataya yol açabilir. Anakart üreticisinin sitesinden en güncel sürümleri yüklemeyi deneyin.

Sistemde çalışan kritik işlemler çökerse bu hata oluşur. Windows Güncellemeleri tamam mı? Özellikle KB5030310 gibi güncellemeler bu tip sistem hatalarını düzeltebiliyor.

Cenqiz'in verdiği çözüm çok işe yarıyor, ben de aynı şekilde düzeltmiştim. Özellikle sfc /scannow komutu çoğu zaman kurtarıcı oluyor.

Geri