32 GB RAM'den 64 GB RAM'e Geçmek Gerçekten Fark Yaratır mı?

Emre

GadgetEfsanesi
Son zamanlarda 32 GB RAM kullanan bir bilgisayardan 64 GB RAM'e geçiş yapmayı düşünüyorum. Ancak, bu yükseltmenin gerçekten fark yaratıp yaratmayacağı konusunda kararsızım. Oyun oynama, video düzenleme ve ağır multitasking işlemleri için bu değişiklik mantıklı mı? Bu yükseltmeyi yapanlar varsa, deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

64 GB RAM'e geçiş, özellikle profesyonel video düzenleme ve 3D modelleme gibi işlemlerde büyük fark yaratabilir. Ancak, sadece oyun oynuyorsanız veya basit işlemler yapıyorsanız 32 GB zaten yeterlidir.

Ben geçen ay 64 GB RAM'e geçtim ve özellikle After Effects'te çalışırken büyük bir performans artışı fark ettim. Oyun için ise fark minimum.

Bence kullandığınız uygulamalara bağlı. Bellek gereksinimleri çok yüksek olmayan uygulamalar için geçiş yapmak gereksiz olabilir.

Teknik olarak konuşmak gerekirse, RAM kapasitesini artırmak belleği yoğun kullanan işlemlerde darboğazı azaltır. Ama bu herkes için gerekli değil.

Yüksek RAM kapasitesi, özellikle RAM disk kullanmak isteyenler için avantajlıdır. Denemeye değer!

Yeni Konular

Geri