Android X86 Dual Boot Nasıl Silinir?

Casper

GadgetEfsanesi

Bilgisayarınıza Android x86 işletim sistemini yüklediniz, ancak artık kaldırmak mı istiyorsunuz? Dual boot sistemini tamamen kaldırmak ve eski yapılandırmanıza geri dönmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

1. Windows Bootloader’ı Geri Yükleme

Android x86'yı kaldırmadan önce, bilgisayarınızın Windows bootloader'ını geri yüklemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde, sistem açılmayabilir.

Windows Kurtarma Ortamını Kullanarak Bootloader’ı Onarma

1. Windows yükleme medyanız (USB veya DVD) ile bilgisayarınızı başlatın.
2. “Bilgisayarınızı onarın” seçeneğini seçin.
3. “Komut İstemi”ni açın ve aşağıdaki komutları sırasıyla girin:
Kod:
bash 
   bootrec /fixmbr 
   bootrec /fixboot 
   bootrec /rebuildbcd
4. İşlemler tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2. Android x86 Bölümünü Silme

Android x86, bilgisayarınızda ayrı bir disk bölümüne kurulmuş olabilir. Bu bölümü kaldırmak için:
1. Windows arama çubuğuna “Disk Yönetimi” yazın ve açın.
2. Android x86'nın kurulu olduğu bölümü bulun. Genellikle “ext4” formatında olur.
3. Bölüme sağ tıklayın ve “Bölümü Sil” seçeneğini seçin.
4. Silinen alanı “Yeni Basit Birim” olarak biçimlendirin.

3. GRUB Bootloader’ı Temizleme (Eğer Kuruluysa)

Android x86 kurulumu sırasında GRUB bootloader yüklenmiş olabilir. Bunu kaldırmak için:
1. Komut İstemi (Yönetici olarak çalıştır) açın.
2. Aşağıdaki komutu girin:
Kod:
bash 
   bootsect /nt60 C: /mbr
3. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Sonuç

Bu adımları uygulayarak Android x86 dual boot sistemini tamamen kaldırabilirsiniz. Eğer Windows bootloader’ı geri yüklemede sorun yaşarsanız, Windows yükleme medyanızı kullanarak “Başlangıç Onarma” seçeneğini deneyebilirsiniz.

Sorularınızı ve deneyimlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz!

Harika bir rehber olmuş! Windows bootloader'ı geri yükleme konusunda detaylı bilgi verdiğiniz için teşekkürler.

Bunu daha önce yapmıştım ama GRUB kaldırma kısmını bilmiyordum. Faydalı bir içerik, elinize sağlık.

Çok temiz ve anlaşılır anlatım olmuş. Yeni başlayanlar için bile uygulanabilir. Teşekkürler!

GRUB kaldırma işlemi bazı durumlarda farklılık gösterebilir. bootsect komutunu çalıştırmadan önce dikkatli olun.

Ben dual boot sistemden çıkarken bazen sorun yaşıyorum. Özellikle disk yönetiminde hata veren durumlarla karşılaştınız mı?

Çok işime yaradı, özellikle de disk yönetimi kısmında tereddüt ediyordum. Açıklamalar sayesinde çözdüm.

Geri