Casper
GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,
Arduino UNO kullanarak projeler geliştiriyorum ve şimdi bir 16x2 LCD ekran bağlamak istiyorum. Ancak bazı sorunlarla karşılaştım. Ekranı bağlantı şemasına uygun şekilde bağlamama rağmen herhangi bir görüntü alamıyorum. Potansiyometreyi ekran kontrastını ayarlamak için kullanıyorum, ancak ekranda yalnızca yanıp sönen bir ışık var, yazılar görünmüyor. Ayrıca, kodlama kısmında LiquidCrystal kütüphanesini kullanıyorum.
Bağlantıyı kontrol ettim:
- LCD ekranın VCC ve GND'si doğru bağlanmış.
- Potansiyometre orta pini VO'ya bağlanmış.
- RS, EN, D4-D7 pinleri Arduino'ya uygun şekilde bağlanmış.
Kod kısmı ise şu şekilde:
```cpp
#include <LiquidCrystal.h>
LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2);
void setup() {
lcd.begin(16, 2);
lcd.print("Merhaba Dunya!");
}
void loop() {
// Loop kısmı boş
}
```
Acaba yanlış yaptığım bir nokta mı var? LCD ekranın çalışmama sebebi ne olabilir? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler!
Arduino UNO kullanarak projeler geliştiriyorum ve şimdi bir 16x2 LCD ekran bağlamak istiyorum. Ancak bazı sorunlarla karşılaştım. Ekranı bağlantı şemasına uygun şekilde bağlamama rağmen herhangi bir görüntü alamıyorum. Potansiyometreyi ekran kontrastını ayarlamak için kullanıyorum, ancak ekranda yalnızca yanıp sönen bir ışık var, yazılar görünmüyor. Ayrıca, kodlama kısmında LiquidCrystal kütüphanesini kullanıyorum.
Bağlantıyı kontrol ettim:
- LCD ekranın VCC ve GND'si doğru bağlanmış.
- Potansiyometre orta pini VO'ya bağlanmış.
- RS, EN, D4-D7 pinleri Arduino'ya uygun şekilde bağlanmış.
Kod kısmı ise şu şekilde:
```cpp
#include <LiquidCrystal.h>
LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2);
void setup() {
lcd.begin(16, 2);
lcd.print("Merhaba Dunya!");
}
void loop() {
// Loop kısmı boş
}
```
Acaba yanlış yaptığım bir nokta mı var? LCD ekranın çalışmama sebebi ne olabilir? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler!