Arka planda açılan uygulama direkt ekrana geliyor?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Windows 11 kullanırken fark ettiğim bir durum var. Arka planda bir uygulama çalıştırıyorum ve başka bir şeyle ilgileniyorum. Ancak arka planda açılan uygulama, kendi kendine ekranın önüne geliyor ve beni rahatsız ediyor. Örneğin, bir dosya indirirken veya başka bir program kurarken, o pencere otomatik olarak açılıp dikkatimi dağıtıyor. Bu durumu nasıl engelleyebilirim? Daha önce bu sorunu yaşayan var mı? Ayarlar veya kayıt defteri düzenlemeleri ile çözüm mümkün mü? Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu sorun genellikle 'Odaklanma Yardımı' ayarlarıyla ilgili olabilir. Ayarlar > Sistem > Odaklanma Yardımı kısmına giderek buradaki seçenekleri kontrol et. 'Yalnızca öncelikli' seçeneğini aktif hale getirmen yardımcı olabilir.

Ben de bu sorunla karşılaşmıştım. Çözüm için kayıt defterinde düzenleme yapmıştım. 'HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop' dizininde 'ForegroundLockTimeout' değerini '200000' olarak ayarla. Bu genelde işe yarıyor ama dikkatli ol, kayıt defterini düzenlerken yedek almayı unutma.

Ben bir üçüncü parti yazılım kullanarak bu tür sorunları çözüyorum. Örneğin, 'Window Manager' veya benzeri araçlar arka plandaki uygulamaların ön plana geçmesini engelleyebiliyor. Hem daha esnek hem de kullanımı kolay bir çözüm olabilir.

Bunu çözmek için bir yöntem daha önerebilirim: Görev Yöneticisi'nden problemli uygulamayı bulun ve başlangıç seçeneklerini devre dışı bırakın. Belki uygulama kendi kendine yüksek öncelikli çalıştırılıyor olabilir.

Belirli uygulamalarda bu sorun yaşanıyorsa, uygulamanın ayarlarını kontrol edin. Örneğin, bazı programlar kurulum sırasında 'her zaman üstte kal' seçeneğini aktif eder. Bu ayarı değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.

Yeni Konular

Geri