Ayarlardan Format Atılır mı?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Windows 11'de ayarlardan format atmak mümkün mü? Bunun için gerekli adımları açıklayabilir misiniz? Ayrıca, bu işlem sırasında herhangi bir veri kaybı yaşanmaması için nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Çözüm
Evet, Windows 11'de ayarlardan format atabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Sistem > Kurtarma bölümüne gidin ve 'Bu bilgisayarı sıfırla' seçeneğini seçin. Ancak, kişisel dosyalarınızı korumak istiyorsanız, 'Dosyalarımı sakla' seçeneğini işaretlediğinizden emin olun.
Evet, Windows 11'de ayarlardan format atabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Sistem > Kurtarma bölümüne gidin ve 'Bu bilgisayarı sıfırla' seçeneğini seçin. Ancak, kişisel dosyalarınızı korumak istiyorsanız, 'Dosyalarımı sakla' seçeneğini işaretlediğinizden emin olun.

Çözüm
Ayrıca, format işleminden önce yedekleme yapmayı unutmayın. Örneğin, önemli dosyalarınızı bir harici diske veya bulut depolama hizmetine kaydedebilirsiniz. Aksi takdirde, dosyalarınızı kaybedebilirsiniz.

Eğer sürücüleri yeniden yüklemeniz gerekirse, format sonrası Windows Update veya üretici sitelerinden uygun sürücüleri indirmeniz gerektiğini unutmayın.

Bu işlem sırasında elektrik kesintisi gibi bir durumla karşılaşmamak için dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız bataryanızın dolu olduğundan emin olun.

Kurtarma işlemine başlamadan önce, bilgisayarınızın işletim sistemi anahtarını (product key) not almanız faydalı olabilir.

Bu bilgisayarı sıfırla seçeneğinde iki mod vardır: 'Bulut İndirme' ve 'Yerel Yeniden Yükleme'. İnternet bağlantınız hızlıysa bulut indirme işlemi daha güncel bir kurulum sağlar.

Dosyalarınızı yedekleseniz bile, önemli yazılım lisans anahtarlarını ve kurulum dosyalarını bir yere kaydetmenizi öneririm.

Bazı durumlarda, sıfırlama işlemi sorunları çözmeyebilir. Donanımsal bir arıza varsa, bunun için teknik servis desteği almanız gerekebilir.

Eğer birden fazla işletim sistemi kullanıyorsanız, sıfırlama işlemi sırasında dikkat edin; yanlışlıkla diğer sistemleri silebilirsiniz.

Sıfırlama işlemi sırasında bir sorun çıkarsa, Windows'un kurtarma medyasını kullanarak yeniden yükleme yapmayı düşünebilirsiniz.

Yeni Konular

Geri