B650 + Ryzen 9 7900X Sisteme RAM Tavsiyesi

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yeni topladığım bir sistemde B650 anakart ile Ryzen 9 7900X işlemci kullanıyorum. Bu sisteme uygun RAM seçimi konusunda kararsız kaldım. Hem performans açısından uyumlu hem de fiyat-performans dengesi sağlayan bir RAM arayışındayım. Özellikle oyun ve içerik üretimi gibi çok yönlü kullanım senaryolarında iyi sonuç verecek bir öneriniz var mı?

CL değeri, MHz ve dual/quad channel kullanımı gibi konularda bilgi verirseniz çok sevinirim. Ayrıca DDR5 RAM'lerde marka önerileri de alabilirim.

Teşekkürler!

Bu sistem için en az 32 GB DDR5 RAM öneririm. 6000 MHz ve CL30 gibi düşük gecikmeli bir kit tercih edersen performansta fark yaratırsın.

Kingston Fury Beast 6000 MHz CL36 kullanıyorum, Ryzen 9 7900X ile sorunsuz çalışıyor. Tavsiye ederim.

G.Skill Trident Z5 serisi çok iyi bir tercih olur. Özellikle 6000 MHz üzeri RAM'lerle işlemcin daha iyi çalışacaktır.

AMD EXPO destekli RAM'lere bakmalısın. Bu, Ryzen işlemciler için optimize edilmiş RAM'lerdir. Corsair Vengeance DDR5 serisi güzel bir seçenek.

Sistemin için dual channel 2x16 GB DDR5 RAM öneririm. 6400 MHz gibi yüksek frekanslar Ryzen işlemcilerde daha iyi çalışır.

Eğer bütçen varsa Kingston Fury Renegade serisi çok iyi bir performans sunar. 32 GB 6000 MHz CL32 modeli işini fazlasıyla görecektir.

Daha stabil ve uzun ömürlü kullanım için CL değerine dikkat etmelisin. CL30 veya CL32 ideal olur.

XMP ve AMD EXPO desteğini karşılaştırmayı unutma. EXPO desteği olan RAM'ler genelde Ryzen sistemlerde daha uyumlu.

Patriot Viper Venom serisi, performans ve fiyat dengesi açısından çok başarılı. Özellikle 6200 MHz modellerine bakabilirsin.

Ryzen 7000 serisi işlemcilerde Infinity Fabric uyumuna dikkat et. 1:1 oranını koruyacak MHz değerlerini seçmeye çalış.

Bütçene göre hareket etmek önemli. Ancak geleceğe yönelik bir yatırım için 32 GB ve 6400 MHz gibi üst segment bir kit seçebilirsin.

Geri