Bilgisayar Görüntü Vermiyor: Sorununuz Nasıl Çözülür?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Bilgisayarım çalışıyor gibi görünüyor, ancak ekran hiçbir şekilde görüntü vermiyor. Güç ışığı yanıyor, fanlar çalışıyor ama monitörde sinyal yok hatası alıyorum. Ekran kartı veya anakartta sorun olabilir mi? Kabloları kontrol ettim, her şey yerinde. Sizce bu sorun nasıl çözülebilir? Önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba, monitörünüzün kablosunu kontrol ettiniz mi? HDMI veya DisplayPort kablonuzda bir sorun olabilir. Başka bir kabloyla test etmeyi deneyebilirsiniz.

Ekran kartının düzgün bir şekilde oturduğundan emin olun. Ayrıca ekran kartını başka bir sistemde test edebilirseniz sorunun kaynağını daha iyi anlayabilirsiniz.

Bu tür bir sorun genellikle RAM ile de ilgili olabilir. RAM modüllerini çıkarıp tekrar takmayı deneyin ve yuvalarını kontrol edin.

Eğer ekran kartınız harici bir model ise onboard grafiklere bağlanarak test etmeyi deneyin. Eğer bu şekilde görüntü alıyorsanız, ekran kartınız arızalı olabilir.

Çözüm
Ekran kartı ve anakart bağlantı noktalarında toz birikimi varsa temizlemeyi unutmayın. Toz, bağlantı sorunlarına yol açabilir.

Sorunun güç kaynağından kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol edin. Yetersiz güç sağlanması, donanımların düzgün çalışmamasına neden olabilir.

Başka bir monitör ile test etmeyi deneyin. Eğer başka bir monitörde çalışıyorsa, mevcut monitörünüzde bir sorun olabilir.

BIOS güncellemesi de işe yarayabilir, ancak bu son çare olarak düşünülmeli. Başka çözümleri denedikten sonra bunu düşünebilirsiniz.

Anakart üzerinde yer alan küçük bir pil (CMOS pili) vardır. Bu pili çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar yerine takmayı deneyebilirsiniz.

Anakart üzerinde görüntü birimine bağlanarak harici kartı devre dışı bırakmayı deneyin. Bu, sorununuzu daraltmak için yararlı olabilir.

Başka bir ekran kartıyla test etmek mümkünse bunu denemelisiniz. Bu, ekran kartının arızalı olup olmadığını anlamanın en kesin yolu olacaktır.

Geri