Bilgisayar Kapatınca Fanlar Çalışmaya Devam Ediyor

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba, bilgisayarımı "Kapat" seçeneğiyle kapattıktan sonra fanların çalışmaya devam ettiğini fark ettim. Bu durum özellikle son birkaç gündür ortaya çıktı. BIOS ayarlarını kontrol ettim ama bir değişiklik yapmadım. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Çözümü nedir?

Çözüm
Bu genelde anakarttaki 'ErP Ready' ayarının kapalı olmasından kaynaklanır. BIOS’a girip 'ErP Ready' seçeneğini etkinleştirmenizi öneririm. Bu, bilgisayar kapandıktan sonra gereksiz güç tüketimini ve fan çalışmasını engelleyebilir.
Bu genelde anakarttaki 'ErP Ready' ayarının kapalı olmasından kaynaklanır. BIOS’a girip 'ErP Ready' seçeneğini etkinleştirmenizi öneririm. Bu, bilgisayar kapandıktan sonra gereksiz güç tüketimini ve fan çalışmasını engelleyebilir.

Çözüm
Aynı durumu yaşamıştım, BIOS ayarlarından ErP modunu aktif ederek çözdüm. Bunun dışında fanların doğrudan anakarta bağlı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Fanların güç bağlantısını kontrol ettiniz mi? Direkt PSU üzerinden güç alıyorlarsa bu tür sorunlar oluşabilir. Fanları anakarta bağlamayı deneyebilirsiniz.

Kapatma işlemi sırasında bir yazılım fan hızlarını kontrol ediyor olabilir. İşletim sistemi üzerinden fan kontrol yazılımlarını devre dışı bırakmayı deneyin.

Geri