Bilgisayardaki bazı uygulamalar '0xc000006' hatası veriyor?

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir bazı uygulamaları çalıştırmaya çalıştığımda "0xc000006" hatası alıyorum. Ekran görüntülerini de ekledim. Sistemim hakkında bilgi:
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64 bit (10.0, Derleme 19045)
  • İşlemci: AMD Athlon(tm) II X2 B24 Processor (~3.0GHz)
  • RAM: 4 GB
  • Ekran Kartı: ATI Radeon HD 4200

Bu hatanın kaynaklandığı durumlar ve çözüm yolları hakkında bilgisi olan var mı? Özellikle bu tarz hataları düzeltmek için izlenmesi gereken yollar konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Ekstra bilgi: "FP_All In One Runtimes 4.6.6" uygulamasını çalıştırmaya çalıştığımda da bu hatayı aldım. DirectX 12 sürümü kullanıyorum, ancak başka eksik yazılımlar olabilir mi?

Teşekkürler!

Çözüm
Eğer hata devam ediyorsa, bu, bellekle ilgili bir sorun olabilir. Bellek tanılama aracıyla RAM'inizi kontrol edin:

1. Başlat menüsüne "Bellek Tanılama Aracı" yazın ve çalıştırın.
2. Bilgisayar yeniden başlatılarak bir tarama yapılacak. Eğer sorun bulunursa, RAM'inizi değiştirmek gerekebilir.
Bu hata genellikle bozulmuş dosyalar ya da eksik sistem bileşenlerinden kaynaklanır. İlk olarak Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) aracını çalıştırmayı deneyin:

1. Komut İstemini (CMD) yönetici olarak çalıştırın.
2. Aşağıdaki komutu girin ve Enter'a basın: sfc /scannow
3. İşlem tamamlandığında bilgisayarı yeniden başlatın ve hatanın devam edip etmediğini kontrol edin.

Böyle bir hatanın sebeplerinden biri bozuk veya uyumsuz sürücüler olabilir. ATI Radeon HD 4200 ekran kartınız için güncellemeleri kontrol edin. Üreticinin web sitesinden en son sürücüleri indirip yüklemeyi deneyin.

FP_All In One Runtimes, gerekli runtime bileşenlerini kurar, ancak bazen bu bileşenler çakışmalara neden olabilir. Önce bu programı tamamen kaldırmayı ve ardından eksik bileşenleri Microsoft'un resmi web sitesinden tek tek yüklemeyi deneyin.

Disk sağlığını kontrol etmekte fayda var. Bozulmuş bir sektör bu hataya neden olabilir. Komut İstemini yönetici olarak açın ve şu komutu girin:

Kod:
chkdsk /f /r

Bilgisayar yeniden başlatılacak ve disk taraması yapılacaktır. Sonuçlara göre bir değerlendirme yapabilirsiniz.

Sistemde eksik DLL dosyaları olabilir. Bu hatayı almanıza neden olan uygulama için hangi DLL'nin eksik olduğunu kontrol edin. Dependency Walker gibi bir araç bu konuda yardımcı olabilir.

Eğer hata devam ediyorsa, bu, bellekle ilgili bir sorun olabilir. Bellek tanılama aracıyla RAM'inizi kontrol edin:

1. Başlat menüsüne "Bellek Tanılama Aracı" yazın ve çalıştırın.
2. Bilgisayar yeniden başlatılarak bir tarama yapılacak. Eğer sorun bulunursa, RAM'inizi değiştirmek gerekebilir.

Çözüm
DirectX'in doğru bir şekilde kurulu olduğundan emin olun. dxdiag komutunu çalıştırarak sürümünüzü kontrol edin ve eğer eksik veya bozuk dosyalar varsa DirectX'i yeniden yükleyin.

Sistem BIOS'unuzun güncel olduğundan emin olun. BIOS güncellemesi, bu tarz donanım uyumluluk sorunlarını çözebilir. Ancak dikkatli olun ve doğru sürümü indirip yüklediğinizden emin olun.

Antivirüs yazılımınızın bu dosyaları engellemediğinden emin olun. Bazı güvenlik yazılımları yanlışlıkla gerekli dosyaları engelleyebilir. Antivirüsü geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar deneyin.

Bu hatanın başka bir nedeni de Windows Update'in eksik veya başarısız bir güncellemesi olabilir. Ayarlardan Windows Update'i açıp tüm güncellemeleri yüklediğinizden emin olun.

Hata, özellikle eski sistemlerde yaşandığından, sanal bellek ayarlarını artırmayı deneyin. Denetim Masası > Sistem > Gelişmiş Sistem Ayarları > Performans > Gelişmiş > Sanal Bellek sekmesine gidin ve değeri artırın.

Üçüncü parti yazılımlar bazen sistem dosyalarına müdahale edebilir. Bilgisayarı güvenli modda başlatın ve hatayı tekrar deneyin. Eğer hata oluşmazsa, bir yazılım çakışması olabilir.

Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, Windows'u sıfırlamayı veya temiz bir kurulum yapmayı düşünebilirsiniz. Bu son çare olarak düşünülebilir ama genellikle etkili bir çözümdür.

Yeni Konular

Geri