BIOS'ta Format USB'si Görünmüyor?

Cihan

GadgetEfsanesi
Bilgisayarımı formatlamak için USB bellek hazırladım. Ancak, BIOS'a girdiğimde USB belleğim hiçbir şekilde görünmüyor. Boot önceliği ayarlarında da listelenmiyor. Bu sorunun sebebi ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

USB'nin boot edilebilir bir şekilde hazırlandığından emin olun. Rufus gibi araçlarla doğru dosya sistemi (örneğin FAT32) kullanılarak hazırlandığından emin olun.

USB portunuzda bir problem olmadığını kontrol edin. Farklı bir port deneyin ve BIOS'u güncellemeyi düşünebilirsiniz.

Benzer bir sorun yaşamıştım. Sorun USB'nin GPT formatında hazırlanmasından kaynaklanıyordu. MBR olarak tekrar hazırlayınca çözüldü.

Çözüm
Cihan'ın belirttiği sorun çok yaygın. Emre'nin çözümüne katılıyorum. Ayrıca BIOS'ta USB desteğinin etkin olduğundan emin olun.

BIOS'ta "Fast Boot" özelliği aktifse devre dışı bırakmayı deneyin. Bazen bu özellik USB'lerin algılanmasını engelleyebilir.

USB'nin çalıştığını doğrulamak için başka bir bilgisayarda denediniz mi? Eğer çalışıyorsa, sorun BIOS veya anakartınızda olabilir.

BIOS'ta USB'yi görmüyorsanız, 'Boot Device Control' ayarlarını kontrol edin. Genelde bu ayar 'UEFI and Legacy' olarak seçilmelidir.

UEFI modda boot etmeye çalışıyorsanız, işletim sisteminin ISO dosyasını UEFI uyumlu bir şekilde yazdırmalısınız. Bunun için Rufus kullanabilirsiniz.

USB belleğinizin öncelikli olarak boot cihazı olarak seçildiğinden emin olun. Eğer listede görünmüyorsa diğer yöntemlere bakın.

Geri