Bluetooth Klavye ile BIOS'a Giremiyorum

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bluetooth klavye kullanıyorum ve bilgisayarımı açarken BIOS'a girmek istediğimde klavye çalışmıyor. F2, F12 gibi tuşlara basıyorum ama hiçbir tepki alamıyorum. Tahminimce Bluetooth bağlantısı BIOS ekranında aktif olmuyor.

Bu sorunu çözmek için neler yapabilirim? Bluetooth klavye ile BIOS'a giriş yapmak mümkün mü yoksa mutlaka bir kablolu klavye mi kullanmam gerekiyor? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler!

Merhaba Kenan,

Bu sorun oldukça yaygın. BIOS aşamasında Bluetooth desteği genelde devre dışı olur, çünkü Bluetooth bağlantısı işletim sistemi yüklendikten sonra aktif hale gelir. Bu yüzden BIOS’a erişmek için kablolu bir klavye kullanman gerekebilir.

Alternatif olarak şu adımları deneyebilirsin:

1. **Fast Boot’u Devre Dışı Bırak:** BIOS’a bir şekilde erişebilirsen, "Fast Boot" seçeneğini kapat. Bu, sistemin açılış sırasında çevre birimlerini daha iyi tanımasını sağlayabilir.

2. **USB Dongle ile Çalışan Kablosuz Klavye:** Eğer Bluetooth yerine USB alıcısıyla çalışan bir kablosuz klavye kullanıyorsan, bu BIOS’ta çalışabilir. Bluetooth klavyen yoksa, bir yedek USB klavye edinmek iyi bir fikir.

Selam Kenan,

TechGuru’nun belirttiği gibi, Bluetooth klavyeler BIOS seviyesinde genelde çalışmaz. Ancak bazı anakartlarda "Enable USB Keyboard and Mouse Support" seçeneği bulunur. Bu ayarı açabilirsen USB dongle veya Bluetooth cihazın BIOS’ta çalışabilir. Ama yine de garantili çözüm, geçici olarak kablolu bir klavye kullanmaktır.

Kenan merhaba,

Ben de benzer bir durum yaşadım. BIOS’a erişmek için USB bağlantılı bir klavye kullanmıştım ve sorunu bu şekilde çözmüştüm. Bluetooth klavyeler BIOS’ta genelde tanınmadığı için donanım desteği olmayan bir durumda fazla zaman kaybetmemek adına basit bir USB klavye edinmeni öneririm. Kısa süreli bir çözüm için ideal.

Merhaba,

Eğer sisteminde Bluetooth klavye dışında bir seçeneğin yoksa, işletim sistemini açtıktan sonra BIOS’a erişmek için bir yazılım yöntemi deneyebilirsin. Örneğin:
- Windows’ta `Shift` tuşuna basılı tutarak yeniden başlat seçeneğini seç ve Gelişmiş Başlangıç ayarlarından BIOS’a erişim seçeneğini kullan.

Ama bu yöntem her durumda işe yaramayabilir. En pratik yol, kısa süreli bir kablolu klavye kullanmak.

Geri