Deprem Çantası İçin Hangi Powerbank Tercih Edilmeli? Dayanıklı ve Güvenilir Öneriler

Xanadu

GadgetEfsanesi
Deprem gibi acil durumlar için hazırlanan çantalarda, iletişim kurabilmek ve elektronik cihazları çalışır tutabilmek adına dayanıklı bir powerbank büyük önem taşıyor. Ancak piyasada binlerce seçenek varken hangisinin gerçekten güvenilir ve uzun ömürlü olduğunu seçmek zor olabiliyor.

İşte tartışmak istediğim birkaç önemli kriter:
  • Yüksek kapasite (en az 10.000 mAh veya üzeri)
  • Darbelere ve suya karşı dayanıklılık (IP sertifikalı olması iyi olur)
  • Uzun süre şarjını koruyabilmesi (düşük kendi kendine deşarj oranı)
  • Çoklu cihaz şarj desteği
  • Hızlı şarj çıkışı ve kaliteli batarya hücreleri

Sizce deprem çantası için hangi powerbank modelleri en iyi seçenekler arasında yer alıyor?

Önerilerinizi marka-model belirterek ve varsa kendi deneyimlerinizi paylaşarak yazarsanız çok faydalı olur. Bu konuya özellikle dikkat edelim, çünkü yanlış bir seçim gerçekten kritik bir anda büyük sıkıntı yaratabilir!

Ben Anker PowerCore 20100 modelini öneriyorum. Hem kapasitesi çok yüksek hem de sağlamlık açısından piyasada en güvenilirlerden biri.

RAVPower’ın rugged serisi powerbankleri de ciddi anlamda sağlam. IP67 sertifikası olan modelini deprem çantama koydum.

Ben Baseus’un 20.000 mAh'lik modeli kullanıyorum. Şarjı uzun süre dayanıyor ve metal kasası var, darbeye karşı iyi koruyor.

Deprem için sadece kapasite yetmez, aynı zamanda düşük sıcaklıkta performansı iyi olan bir model seçilmeli. Zendure powerbankler bu konuda çok iyi.

Kesinlikle su geçirmez ve toza dayanıklı bir şey alınmalı. Nitecore NPB4 modeli tam deprem çantası için biçilmiş kaftan bence.

Anker'in solar şarjlı powerbanklerine de bakabilirsiniz. Elektrik kesilirse güneşten şarj edebilmek büyük avantaj.

Xiaomi’nin yeni çıkan 30.000 mAh modeli bence çok iyi. Hem PD hızlı şarj destekliyor hem de sertifikalı güvenlik korumaları var.

Ben de deprem çantama Nitecore NPB2 koydum. Hem IP68 sertifikalı hem de 10.000 mAh kapasitesi hafiflik ve taşınabilirlik için ideal.

Powerbank alırken uzun süre şarjını koruyan lityum-polimer (Li-Po) bataryalı modellere yönelmek önemli. Çünkü Li-ion bataryalar uzun süre boş kalınca bozulabiliyor.

Suya, toza, darbeye dayanıklı ve hızlı şarj destekli powerbank arayanlar için Omnicharge 20+ harika bir çözüm olabilir.

Ben deprem çantasında hafif ve kompakt bir şey olsun diye Aukey 10.000 mAh modelini tercih ettim. Ama yanına küçük bir solar panel de ekledim.

Bence en iyisi IP68 sertifikalı, hem su hem darbe korumalı ve 20.000 mAh üzerinde kapasitesi olan bir model almak. Nitecore ve Zendure markaları bu iş için birebir.

Geri