Discord Sesli Sohbetteyken Valorant Takılma Hissiyatı

TechGuru

Administrator
Yönetici
Arkadaşlar, Discord'da sesli sohbetteyken Valorant oynadığımda takılma hissiyatı yaşıyorum. Sistemimde ciddi bir donanımsal problem yok, ama bu durum oyun sırasında performansımı olumsuz etkiliyor. Discord ve Valorant aynı anda çalışırken FPS düşüşü yaşayan veya mikro takılmalar hisseden başka biri var mı? Çözüm önerileriniz neler?

Ben de benzer bir sorun yaşıyordum. Discord’un donanım ivmesini kapatmayı denediniz mi? Ayarlardan devre dışı bırakabilirsiniz.

Sisteminizdeki arka plan uygulamalarını kontrol edin. Belki RAM kullanımı çok yüksek olabilir.

Ben bir ara Discord’un beta sürümünü kullanıyordum ve sorun yaşıyordum. Stabil sürüme geçince düzeldi.

Valorant için ekran kartı sürücünüzü güncel tutmayı unutmayın. Güncel olmayan sürücüler bu tür sorunlara yol açabilir.

Valorant ve Discord’un ses kodlayıcıları çakışıyor olabilir. Discord’da farklı bir ses çıkış aygıtı seçmeyi deneyin.

Aynı problemi yaşadım. Çözüm olarak Discord’un oyun içi bind özelliğini kapattım, sorun düzeldi.

İnternet bağlantınızda herhangi bir dalgalanma var mı? Ping testleri yaparak bunu kontrol edebilirsiniz.

Discord ve Valorant aynı anda çok CPU kullanıyor olabilir. Görev Yöneticisi’nden öncelik ayarlarını kontrol edin.

Bir arkadaşım benzer bir sorun yaşadı. Windows güncellemeleri yapınca düzeldi. Güncellemelerinizi kontrol edin.

Discord’un RTX ses filtresi özelliğini kapatmayı deneyin. Bende ciddi bir performans artışı sağladı.

Son olarak bir de Valorant’ın oyun içi ses ayarlarını kontrol edin. Belki Discord ile çakışıyor olabilir.

Geri