Ekran kartı seçili olduğu halde oyunlar CPU kullanıyor?

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba, yeni bir sistem topladım ve ekran kartı sürücülerini doğru bir şekilde yükledim. Ancak bazı oyunlarda ekran kartı yerine işlemcinin kullanıldığını fark ettim. Task Manager'da GPU kullanım oranı oldukça düşük kalıyor ve CPU aşırı ısınıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Çözüm
Ekran kartınızın sürücülerini kontrol edin, güncel olmayabilir. Ayrıca BIOS'ta ekran kartı öncelik ayarlarını kontrol etmek faydalı olabilir.
Bu durum genellikle oyunların grafik ayarlarında 'entegre grafik işlemci' seçili olduğunda gerçekleşir. Oyunların grafik ayarlarını kontrol edip 'yüksek performanslı GPU' seçeneğini işaretlediğinizden emin olun.

Ekran kartınızın sürücülerini kontrol edin, güncel olmayabilir. Ayrıca BIOS'ta ekran kartı öncelik ayarlarını kontrol etmek faydalı olabilir.

Çözüm
Bazen eski oyunlar ekran kartını etkin bir şekilde kullanmaz. Oyunun DirectX sürümü ve ekran kartınızın uyumluluğunu kontrol edin.

Ekran kartınızın sıcaklık değerlerini de kontrol edin. Isınma durumunda GPU performansı düşebilir ve sistem işlemciye yüklenir.

Geri