Gigabyte B450MK anakartına nasıl RGB desteği ekleyebilirim?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Gigabyte B450MK anakartını kullanıyorum ve sistemime RGB aydınlatma eklemek istiyorum. Ancak anakartın dahili bir RGB header bağlantısı bulunmuyor. Bu durumda nasıl bir yol izleyerek sistemime RGB ışıklar ekleyebilirim? Harici kontrolcüler veya alternatif çözümler konusunda deneyimi olan var mı?

RGB header olmayan anakartlara RGB eklemenin en iyi yolu harici bir RGB kontrolcüsü kullanmaktır. 12V veya 5V adreslenebilir RGB şeritleri destekleyen modelleri tercih edebilirsin.

RGB fan veya şerit LED kullanacaksan, anakartın USB bağlantısı üzerinden çalışan RGB kontrolcüleri var. Örneğin Corsair Lighting Node Pro veya Cooler Master RGB Controller gibi ürünler iş görebilir.

Ben Gigabyte B450MK modelini kullanıyorum ve kasamın iç ışıklarını harici bir molex veya SATA bağlantılı RGB kontrolcü ile çözdüm. Uzaktan kumanda ile de kontrol edebilirsin.

Bazı RGB fanlar ve LED şeritler, anakart bağlantısı gerektirmeden direkt uzaktan kumandalı çalışıyor. Uyumlu modelleri tercih edersen anakarta bağımlı kalmazsın.

ARGB (Adreslenebilir RGB) destekleyen bir kontrolcü alırsan çok daha fazla efekt seçeneği elde edebilirsin. Ancak Gigabyte B450MK'ya direkt bağlayamazsın, harici bir adaptör kullanmalısın.

Kasana bağlı olarak bazı üreticiler özel RGB hub’ları sunuyor. Örneğin bazı Cooler Master ve NZXT kasalar kendi RGB kontrolcüleriyle geliyor.

Eğer senkronizasyon istiyorsan, yazılım destekli bir kontrolcü alıp Gigabyte RGB Fusion yazılımıyla uyumlu olanları seçmelisin. Böylece renk geçişlerini kontrol edebilirsin.

Ben şahsen ucuz RGB şerit LED'leri tercih ettim ve uzaktan kumandalı versiyonunu kullandım. RGB header olmadığından en mantıklı çözüm bu gibi duruyor.

Bazı RGB splitter kabloları ve adaptörler sayesinde güç kaynağı üzerinden de çözüm üretebilirsin. Kendi sistemimde bu şekilde bir modifikasyon yapmıştım.

Gigabyte B450MK için en iyi seçenek, doğrudan anakarta bağlı olmayan bir RGB kit kullanmak. İnternette uygun fiyatlı ve kullanışlı çözümler bulabilirsin.

Ben kasa içi aydınlatma için NZXT Hue 2 RGB kontrolcüsünü kullanıyorum. Anakarttan bağımsız çalışıyor ve yazılım desteği var.

Gigabyte B450MK'ya RGB eklemek için SATA veya Molex güç bağlantısı olan RGB kitleri kullanabilirsin. En kolayı uzaktan kumandalı sistemlerdir.

Geri