Gigabyte Gaming RTX 4060 Üstündeki LED RGB'ler Yanmıyor?

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda Gigabyte Gaming RTX 4060 ekran kartı aldım ve sistemime taktım. Performans olarak gayet memnunum fakat ekran kartının üzerindeki RGB ışıklar hiç yanmıyor. RGB Fusion 2.0 yazılımını kurdum ve denedim ama herhangi bir değişiklik olmadı. BIOS veya farklı bir ayar mı yapmam gerekiyor? Daha önce benzer bir sorunla karşılaşan var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler!

Benzer bir sorun yaşamıştım, RGB Fusion 2.0 yerine OpenRGB kullanmayı denedin mi? Bazen yazılım çakışmaları olabiliyor.

RGB kablolarının doğru takıldığını kontrol ettin mi? Gigabyte bazı modellerde ekstra güç bağlantısı gerektirebiliyor.

BIOS'ta RGB kontrol ayarları var mı diye kontrol ettin mi? Bazı anakartlarda varsayılan olarak kapalı olabiliyor.

RGB Fusion 2.0’ı yönetici olarak çalıştırıp denedin mi? Bazen izin sorunları nedeniyle çalışmayabiliyor.

Başka bir yazılım RGB'leri kontrol ediyor olabilir mi? Örneğin Armoury Crate veya iCUE gibi programlar varsa çakışma olabilir.

Eğer diğer çözümler işe yaramazsa, ekran kartını farklı bir sisteme takıp denemek faydalı olabilir. Donanımsal bir problem olup olmadığını anlamak için.

Bazı Gigabyte kartlarda LED düğmesi olabiliyor, kasanın içinde ya da kartın üzerinde fiziksel bir buton var mı?

RGB’lerin yandığını görmek için önce statik bir renk ayarı denedin mi? Efekt modları bazen hata verebiliyor.

Gigabyte RGB Fusion bazen eski sürümlerde hata yapabiliyor. Eski bir sürümü indirip denemek iyi bir fikir olabilir.

Eğer garantin varsa servise danışmak en iyi seçenek olabilir. Belki de donanımsal bir problem var.

Gigabyte kartlarda RGB'nin anakart kontrolüyle mi yoksa kendi yazılımıyla mı çalıştığını kontrol etmen lazım. Anakart senkronizasyonu kapalı olabilir.

Geri