Görev Yöneticisi ekran kartını göstermiyor

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir oyun bilgisayarı topladım ve sistemde NVIDIA GeForce RTX 4060 ekran kartı kullanıyorum. Ancak Görev Yöneticisi'nde ekran kartını göremiyorum. Windows 11 kullanıyorum ve tüm sürücülerin güncel olduğunu düşünüyorum. NVIDIA Denetim Masası'nda ekran kartı gözüküyor, ancak Görev Yöneticisi'nde "GPU" kısmı boş gözüküyor. Bu bir sorun mu yoksa bir ayar eksikliği mi var? Ekran kartımın performansını izlemek istiyorum ama bu durum beni engelliyor.

Benzer bir durum yaşayan var mı? Çözüm önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba Emre, bu genellikle Windows'un ekran kartını algılamamasıyla ilgili bir durum olabilir. Öncelikle Windows 11'in son güncellemelerini kontrol et. Ayrıca Görev Yöneticisi yerine GPU performansını izlemek için MSI Afterburner gibi araçları kullanabilirsin.

Selamlar, benzer bir sorun yaşamıştım. BIOS'tan "Primary Graphics Adapter" ayarının doğru ekrana kartına yönlendirildiğinden emin ol. Bazı durumlarda dahili grafik birimi aktif kalabiliyor.

Görev Yöneticisi'ndeki GPU kısmı bazen düşük çözünürlük modunda veya driver eksikliği nedeniyle boş görünebiliyor. NVIDIA'nın resmi sitesinden en güncel sürücüleri indirip tekrar kurmayı deneyebilirsin.

Eğer NVIDIA Denetim Masası'nda ekran kartı görünüyorsa büyük ihtimalle sorun Windows tarafında. Yönetici olarak komut istemcisini çalıştır ve `sfc /scannow` komutunu kullanarak sistem dosyalarını taramayı dene. Belki bir eksiklik ya da bozulma vardır.

Bende benzer bir sorun Görev Yöneticisi'nde çözülmüştü. "Görünüm" sekmesinden detayları sıfırlayarak GPU bilgilerini tekrar aktif hale getirmiştim. Denemekte fayda var.

Ekran kartı performansını ölçmek için Görev Yöneticisi'ne bağımlı kalma. NVIDIA'nın GeForce Experience yazılımında Performans izleme özelliğini açarak direkt izleme yapabilirsin.

Merhaba, sorun tamamen driver uyumluluğu kaynaklı olabilir. DDU (Display Driver Uninstaller) ile mevcut ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp temiz bir kurulum yapmayı deneyebilirsin.

Birden fazla ekran kartı kullanıyorsan (örneğin dahili ve harici), Görev Yöneticisi bazen yalnızca birini gösterebiliyor. NVIDIA ayarlarından harici GPU'yu varsayılan yapmayı kontrol etmelisin.

Windows PowerShell'de `Get-ComputerInfo | Select-Object CsName, OsName` komutunu çalıştırıp sistem bilgilerini kontrol et. Bazen GPU detaylarının eksik görünmesi Windows'un yanlış algılamasından kaynaklanıyor olabilir.

Selam, "Aygıt Yöneticisi" bölümüne giderek ekran kartını kontrol ettin mi? Orada bir ünlem işareti ya da başka bir hata olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Benim de başıma geldi. Çözümü Windows Update üzerinden tüm güncellemeleri yapmak oldu. Özellikle "opsiyonel güncellemeleri" kontrol etmeni öneririm, çünkü GPU sürücülerine özel güncellemeler bazen burada yer alıyor.

Windows 11'de "Sistem Bilgisi" uygulamasını çalıştır ve "Bileşenler > Görüntü" kısmından ekran kartı detaylarını kontrol et. Görev Yöneticisi'nde gözükmese bile burada detayları görebilirsin. Eğer burada da yoksa, bağlantıları kontrol etmen gerekebilir.

Geri