GTX 1060 6 GB Sistem Nasıl Test Edilmeli?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda GTX 1060 6 GB ekran kartına sahip bir sistem aldım. Sistemin oyunlarda ve genel performansını test etmek için hangi programları kullanmamı önerirsiniz? Ayrıca bu testlerde nelere dikkat etmem gerekiyor? Teşekkürler.

Çözüm
GTX 1060 için UserBenchmark sitesine göz atabilirsiniz. Sisteminizin diğer kullanıcıların sonuçlarıyla kıyaslanmasını sağlar. Ayrıca Unigine Heaven ve Valley benchmarkları da grafik performansı testlerinde oldukça popülerdir.
Sisteminizi test etmek için FurMark ve 3DMark gibi programları kullanabilirsiniz. FurMark GPU'nuzun sınırlarını zorlar ve sıcaklık değerlerini ölçmenize yardımcı olur. 3DMark ise oyun performansına yakın testler yapar. Ancak bu testler sırasında sıcaklıkları ve voltaj değerlerini gözlemlemeyi unutmayın.

Ben genelde Cinebench ve MSI Afterburner kullanıyorum. Cinebench CPU performansını ölçmek için çok iyi. MSI Afterburner ise ekran kartı sıcaklıklarını ve frekanslarını izlemek için birebir.

Bir başka öneri de oyun testleri yapmak. Örneğin, popüler oyunları belirli ayarlarda oynayıp FPS değerlerini not edebilirsiniz. Shadow of the Tomb Raider gibi oyunların kendi benchmark araçları var, bunlar çok kullanışlı.

GTX 1060 için UserBenchmark sitesine göz atabilirsiniz. Sisteminizin diğer kullanıcıların sonuçlarıyla kıyaslanmasını sağlar. Ayrıca Unigine Heaven ve Valley benchmarkları da grafik performansı testlerinde oldukça popülerdir.

Çözüm
Eğer uzun süreli kullanım testi yapmak istiyorsanız, Prime95 ve FurMark'ı aynı anda çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu, sisteminize çok yük bindireceğinden dikkatli olmanızda fayda var.

Geri