i7-1255U için Hangi macOS Sürümünü Kurmalıyım?

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba, i7-1255U işlemcili bir bilgisayarım var ve macOS kurmayı düşünüyorum. Hangi macOS sürümünün bu işlemciyle en uyumlu olduğunu öğrenmek istiyorum. Hackintosh kurulumlarında uyumluluk açısından dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
i7-1255U işlemci, Intel 12. nesil Alder Lake mimarisine sahip. Bu işlemciyle genellikle macOS Monterey veya Ventura daha uyumlu olacaktır. Hackintosh kurulumu için OpenCore kullanmanızı öneririm. Alder Lake için özellikle E-çekirdekleri devre dışı bırakmanız gerekebilir.
i7-1255U işlemci, Intel 12. nesil Alder Lake mimarisine sahip. Bu işlemciyle genellikle macOS Monterey veya Ventura daha uyumlu olacaktır. Hackintosh kurulumu için OpenCore kullanmanızı öneririm. Alder Lake için özellikle E-çekirdekleri devre dışı bırakmanız gerekebilir.

Çözüm
Ek olarak, i7-1255U'nun grafik birimi (Intel Iris Xe) macOS ile kısmi uyumluluk gösterebilir. Çalışabilir duruma getirmek için doğru kext dosyalarını yüklemelisiniz. Ayrıca SMBIOS olarak MacBookPro16,2 tercih edilebilir.

Alder Lake işlemcilerde performans ve uyumluluk için BIOS ayarlarına dikkat edin. Örneğin, VT-d'yi kapatmanız gerekebilir. Ayrıca, Secure Boot'u devre dışı bırakmayı unutmayın. Bunun dışında Monterey ve Ventura arasında karar verirken desteklenen yazılımlara göre hareket edebilirsiniz.

Benzer bir işlemciyle Ventura kullandım ve oldukça iyi bir performans aldım. Ancak Wi-Fi ve Bluetooth için uyumluluk sorunları yaşarsanız harici bir dongle kullanabilirsiniz.

Hackintosh kurulumu sırasında GenSMBIOS gibi araçlarla doğru seri numaralarını oluşturmayı unutmayın. Bu işlem, macOS'un stabil çalışmasını sağlar ve iMessage gibi özellikleri aktifleştirir.

Bir rehber önerisi olarak Dortania'nın OpenCore rehberini takip etmenizi öneririm. Alder Lake işlemciler için özel bölümleri var ve i7-1255U gibi işlemcilerle nasıl çalışacağınızı adım adım açıklıyor.

Intel'in hibrit mimarisine sahip olduğu için OpenCore Configurator'da CPU yapılandırmasını doğru yaptığınızdan emin olun. Özellikle çekirdek planlaması önemli.

Kurulum sırasında bootloader olarak Clover yerine OpenCore kullanmanız daha iyi sonuç verir. Ventura, yeni donanım desteği açısından daha avantajlı olabilir.

BIOS ayarlarını optimize ettikten sonra, iGPU desteği için Framebuffer patching yapmanız gerekebilir. Hackintool gibi araçlar bu konuda çok işinize yarar.

Monterey daha oturmuş bir sürüm olduğu için daha az sorunla karşılaşabilirsiniz. Ventura'ya göre biraz daha stabil çalışabilir, özellikle daha eski sistemlerde.

Ventura'yı öneririm çünkü Alder Lake işlemciler için daha iyi optimizasyon içeriyor. Ayrıca, son macOS özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Ancak, kurulum sırasında Config.plist düzenlemelerine dikkat etmelisiniz.

Ek bir not: Kurulum için bir NVMe SSD kullanıyorsanız, macOS'un tanımadığı bazı modellerde sorun yaşayabilirsiniz. Bu durumda uyumlu bir SSD seçmeniz iyi olur.

Geri