Instagram 'Başka Yerden Giriş Yapılmış' Uyarısı

Kenan

GadgetEfsanesi
Bugün Instagram'a giriş yaptığımda "Başka bir yerden giriş yapıldı" uyarısı aldım. Ancak ben başka bir cihazdan giriş yapmadım. Bunun sebebi ne olabilir? Hesabım çalınmış olabilir mi? Güvenliği sağlamak için ne yapmalıyım? Benzer durum yaşayanlar hangi önlemleri aldı?

Çözüm
İki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) etkinleştirin. Böylece hesabınıza giriş yapmak isteyen birinin telefonunuza gelen doğrulama kodunu girmesi gerekecektir.
Öncelikle giriş etkinliklerinizi kontrol edin. Instagram uygulamasında Ayarlar > Güvenlik > Giriş Etkinlikleri bölümüne giderek hesabınıza hangi cihazlardan giriş yapıldığını görebilirsiniz.

Hesabınızın güvenliğini sağlamak için hemen şifrenizi değiştirin. Güçlü ve benzersiz bir şifre kullanmanız önemlidir.

İki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) etkinleştirin. Böylece hesabınıza giriş yapmak isteyen birinin telefonunuza gelen doğrulama kodunu girmesi gerekecektir.

Çözüm
Eğer bilginiz dışında giriş yapıldıysa, Instagram destek ekibine durumu bildirin. Ayrıca, hesabınıza bağlı e-posta adresini ve telefon numarasını kontrol edip değiştirilmediğinden emin olun.

Hesabınıza giriş yapmış bilmediğiniz bir cihaz görürseniz, o cihazı kaldırın ve 'Bu Ben Değilim' seçeneğini işaretleyin. Böylece hesabınızı koruma altına alabilirsiniz.

Kötü amaçlı yazılımlara karşı cihazınızı tarayın. Eğer bilgisayarınızda veya telefonunuzda zararlı yazılımlar varsa, bunlar şifrenizi ele geçirmiş olabilir.

Eğer bu giriş uyarısını farklı bir IP adresinden bağlandığınız için aldıysanız, VPN veya farklı bir ağ kullanıyor olabilirsiniz. Kendi girişlerinizi doğrulayın.

Hesabınızı güvene almak için Instagram’ın 'Şifreni Unuttun' seçeneğini kullanarak sıfırlama yapabilirsiniz. Eğer hesabınız ele geçirildiyse bu yöntem işe yarayabilir.

Bağlı üçüncü parti uygulamaları kontrol edin. Eğer hesabınıza yetkisiz bir uygulama erişiyorsa, bunları kaldırın ve şifrenizi değiştirin.

Hesabınızın e-posta ve telefon bilgilerini değiştirildi mi diye kontrol edin. Eğer tanımadığınız bir e-posta adresi eklenmişse, hemen Instagram destek ekibiyle iletişime geçin.

Instagram’ın giriş bildirimleri bazen yanlış alarm verebilir. Eğer şüpheli bir şey yoksa ama uyarıyı sürekli alıyorsanız, uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin.

Geri