Kali Linux 'sudo apt update' Komutu Takılı Kalıyor

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba, Kali Linux kullanırken 'sudo apt update' komutunu girdiğimde güncelleme işlemi takılı kalıyor. Bu durumun neden kaynaklanabileceği ve nasıl çözülebileceği hakkında bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çözüm
Bu sorun için '/etc/apt/sources.list' dosyasını kontrol edin. Eğer listedeki adresler eskiyse veya çalışmıyorsa, güncel Kali Linux depo adreslerini eklemelisiniz. Bunun için Kali'nin resmi sitesindeki depo adreslerini kullanabilirsiniz.
Merhaba, bu sorun genellikle ağ bağlantısından veya depo adreslerinden kaynaklanıyor. Öncelikle ağ bağlantınızı kontrol edin ve 'ping google.com' komutunu çalıştırarak bağlantı durumunu kontrol edin. Eğer bağlantıda sorun yoksa, depo adreslerini güncellemeniz gerekebilir.

Bu sorun için '/etc/apt/sources.list' dosyasını kontrol edin. Eğer listedeki adresler eskiyse veya çalışmıyorsa, güncel Kali Linux depo adreslerini eklemelisiniz. Bunun için Kali'nin resmi sitesindeki depo adreslerini kullanabilirsiniz.

Çözüm
Ben de bu sorunu yaşadım, VPN kullandığımda sorun çözüldü. Belki bağlantınızın bir bölge kısıtlaması vardır, VPN denemek faydalı olabilir.

Cenqiz'in söylediği gibi sources.list dosyasını kontrol ettikten sonra, bağlantıyı test etmek için 'curl -I http://depo_adresi' komutunu da kullanabilirsiniz. Depoların durumu hakkında daha net bilgi verir.

Sorununuzu çözmek için depoları güncelledikten sonra 'sudo apt-get update --fix-missing' komutunu da kullanmayı deneyin. Eksik dosyalar varsa tamamlar.

DNS sorunlarından kaynaklanıyor olabilir. Örneğin, DNS adreslerinizi Google'ın DNS adresleri olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ile değiştirmeyi deneyin.

Ayrıca güncelleme sırasında kullandığınız ağı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin, mobil veriye bağlanarak tekrar deneyin.

Depo adreslerini güncelledikten sonra 'sudo apt autoremove' ve 'sudo apt dist-upgrade' komutlarını çalıştırarak sisteminizi tamamen güncelleyebilirsiniz.

Ağ hızınız düşükse veya depo adresleri yavaş çalışıyorsa bu sorun yaşanabilir. Farklı bir ağa bağlanarak güncellemeyi tekrar deneyin.

Benzer bir sorun yaşadığımda depolardan kaynaklandığını fark ettim. Başka bir bölgeye ait depo adreslerini kullanmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, ABD yerine Avrupa depolarını.

Yeni Konular

Geri