LCD Ekran Raspberry'e Uyar mı?

Türk

GadgetEfsanesi
Raspberry Pi'ye LCD ekran bağlamak istiyorum, ancak uyumlu olup olmadığını bilmiyorum. Hangi tip LCD ekranlar Raspberry Pi ile çalışır ve bağlama işlemi için nelere dikkat etmeliyim? Özellikle GPIO veya HDMI bağlantılarında farklılıklar varsa belirtirseniz sevinirim. Görsellerle desteklenmiş rehberler varsa yönlendirebilir misiniz?

Çözüm
Raspberry Pi'ye uygun ekranlar arasında 'Official Raspberry Pi Touchscreen Display' önerilir. Bunun dışında HDMI destekli LCD ekranları sorunsuz kullanabilirsiniz. GPIO bağlantılarında ekranın kullanılan pinlerle çakışmadığından emin olmalısınız.
Raspberry Pi genellikle HDMI veya GPIO üzerinden LCD ekranlarla kullanılabilir. Eğer dokunmatik bir ekran kullanmak istiyorsanız, genellikle HDMI üzerinden bağlantı ve USB üzerinden dokunmatik kontrol sağlanır. GPIO bağlantılı ekranlar ise genelde daha fazla yapılandırma gerektirir.

Raspberry Pi'ye uygun ekranlar arasında 'Official Raspberry Pi Touchscreen Display' önerilir. Bunun dışında HDMI destekli LCD ekranları sorunsuz kullanabilirsiniz. GPIO bağlantılarında ekranın kullanılan pinlerle çakışmadığından emin olmalısınız.

Çözüm
GPIO bağlantısı yapacaksanız, ekranın pin bağlantı şemasını dikkatlice inceleyin ve konfigürasyon dosyasını (/boot/config.txt) doğru şekilde düzenleyin. Eğer HDMI ekran kullanıyorsanız, ekstra bir yapılandırmaya gerek kalmayabilir.

Bana göre, projene göre ekran seçmelisin. Basit bir projede HDMI ekran kullanmak daha kolay olabilir. Ancak GPIO bağlantılı ekranlar daha kompakt ve taşınabilir çözümler sunabilir.

Yeni Konular

Geri