Lenovo IdeaPad 3 Laptopa M.2 SSD Önerisi

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Lenovo IdeaPad 3 laptopum için bir M.2 SSD almak istiyorum. Hem uyumlu hem de performanslı bir model seçmek istiyorum. 512 GB veya 1 TB kapasite düşünüyorum. Hangi SSD modellerini önerirsiniz? Okuma-yazma hızları, dayanıklılık ve fiyat-performans açısından hangi markaları tercih etmeliyim?

Özellikle bu laptopu kullananlar veya daha önce SSD yükseltmesi yapmış olanlar deneyimlerini paylaşabilirse çok sevinirim.

Ben Lenovo IdeaPad 3 modelime Samsung 970 EVO Plus taktım, performansı harika. Hızlı açılış süreleri ve yüksek okuma/yazma hızları ile tavsiye ederim.

Eğer bütçen biraz daha düşükse Kingston NV2 modeli de iyi bir alternatif olabilir. PCIe 4.0 değil ama günlük kullanım için gayet yeterli.

Benim önerim WD Black SN850X olur. Özellikle oyun oynuyorsan, yüksek okuma/yazma hızlarıyla fark yaratıyor.

Crucial P5 Plus modeli de iyi bir seçim olabilir. Fiyatına göre performansı oldukça başarılı, hem de uzun ömürlü.

IdeaPad 3 için M.2 SSD alırken, cihazın PCIe 3.0 veya 4.0 desteğini kontrol etmelisin. PCIe 4.0 destekliyorsa, Samsung 980 PRO gibi bir seçenek düşünebilirsin.

Ben de Samsung 970 EVO Plus kullanıyorum, gerçekten farkı hissediyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ederim.

Eğer uzun ömür ve kararlı performans istiyorsan, WD Blue SN570 modelini öneririm. Fiyat/performans olarak oldukça başarılı.

Bütçene bağlı olarak Kingston KC3000 de değerlendirilebilir. PCIe 4.0 olduğu için geleceğe dönük bir yatırım olur.

Önerilen SSD'ler gayet mantıklı. Ancak SSD'nin termal yönetimine de dikkat et, bazı modeller ısınabiliyor.

Samsung, WD ve Kingston gibi markaların NVMe SSD'leri arasında tercih yapabilirsin. Öncelikle hız beklentini belirlemen önemli.

Ben olsam Samsung 970 EVO Plus veya Crucial P5 Plus alırdım. İkisi de oldukça başarılı modeller.

Bir de alacağın SSD'nin DRAM cache olup olmadığına dikkat et. DRAM'li modeller genellikle daha iyi performans sunar.

Geri