MAS ile Windows Etkinleştirmek Güvenli mi?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda internette Windows etkinleştirmek için kullanılan MAS (Microsoft Activation Scripts) hakkında birçok yorum görüyorum. Bazı kullanıcılar bunun güvenli ve risksiz olduğunu söylerken, bazıları sistem güvenliğini tehlikeye atabileceğini belirtiyor.

Sizce MAS ile Windows etkinleştirmek güvenli mi? Yasal bir yöntem mi? Kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Alternatif olarak daha güvenli ve yasal yöntemler var mı?

Görüşlerinizi bekliyorum!

MAS ile etkinleştirme, Microsoft'un resmi bir yöntemi değil ve lisans politikalarına aykırı. Kullanmanız durumunda ilerleyen güncellemelerde lisansınız iptal edilebilir.

Bence güvenli değil. Bu tür aktivasyon araçları genellikle arka planda kötü amaçlı yazılımlar içerebilir. Resmi bir lisans almak en güvenlisi.

MAS açık kaynak kodlu bir proje ve birçok kişi tarafından güvenli olduğu söyleniyor. Ancak yine de Microsoft’un politikalarına aykırı olduğunu unutmamak gerek.

Eğer Windows’u uzun vadede kullanmayı planlıyorsanız, en güvenli yöntem Microsoft’tan veya yetkili satıcılardan dijital lisans satın almak olacaktır.

Ben uzun süredir kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak bazı kullanıcılar Windows Defender’ın MAS’ı tehdit olarak algıladığını söylüyor.

Risk almak yerine uygun fiyatlı lisans anahtarları satan platformları araştırabilirsiniz. Bazen indirim dönemlerinde oldukça ucuz fiyata satılabiliyor.

Microsoft’un resmi etkinleştirme yöntemleri dışında bir yöntem kullanmak ileride yasal sorunlara yol açabilir. Özellikle iş yerlerinde dikkat etmek lazım.

Bazı kullanıcılar MAS’ın güvenli olduğunu söylüyor ama Microsoft bunu bir süre sonra fark edip devre dışı bırakabilir. Güncellemelerde sorun yaşanabilir.

Eğer orijinal bir Windows istiyorsanız OEM lisanslarını tercih edebilirsiniz. Genellikle daha uygun fiyatlı olabiliyor.

Bu tür etkinleştirme yöntemleri genellikle güvenilir olmayan kaynaklardan geliyor. Virüs bulaşma riski her zaman var.

Ben MAS’ı denedim ve sorunsuz çalıştı, ancak yasal olmadığı için ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaratabilir.

Microsoft’un ürün politikalarına aykırı olduğu için her an lisansınız iptal edilebilir. Lisanslı kullanmak en iyisi.

Alternatif olarak öğrenciyseniz veya akademik bir e-posta adresiniz varsa, Microsoft’un öğrenci lisanslarından yararlanabilirsiniz.

MAS bazı kullanıcılar tarafından güvenilir bulunuyor ancak ben şahsen pek önermem. Microsoft’un sunduğu çözümler daha sağlıklı.

Geri