Minecraft Java Edition: Çıkış Kodu 1 Hatası ve Çözüm Yolları

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Minecraft Java Edition oynarken yeni bir modlu dünya kurmaya çalışıyorum ancak oyun sürekli "Çıkış Kodu 1" hatası veriyor ve çöküyor. Modlar için CurseForge kullanıyorum ve her şeyin doğru yüklendiğini düşündüğüm halde bu sorunla karşılaşıyorum. Bunun tam nedenini bir türlü anlayamadım. Sistem özelliklerim ise şu şekilde:

- **İşlemci:** AMD Ryzen 5 5500
- **RAM:** 16 GB
- **Ekran Kartı:** RX 6700 XT

Bu hata neden kaynaklanıyor olabilir? Çözüm yolları hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
CurseForge üzerinden kurulum yaparken bazen gerekli mod kütüphaneleri eksik yükleniyor. Modların tüm bağımlılıklarını kontrol edin. Ayrıca, modloader olarak Forge veya Fabric'in doğru versiyonunu seçtiğinizden emin olun.
Bu sorun genellikle modlar arasında uyumsuzluk olduğunda veya Java sürümünüzün güncel olmadığında ortaya çıkıyor. Java'yı son sürüme güncelleyip tekrar dener misiniz? Ayrıca, hangi modları kullandığınızı paylaşabilirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.

CurseForge üzerinden kurulum yaparken bazen gerekli mod kütüphaneleri eksik yükleniyor. Modların tüm bağımlılıklarını kontrol edin. Ayrıca, modloader olarak Forge veya Fabric'in doğru versiyonunu seçtiğinizden emin olun.

Çözüm
Oyunu başlatırken çıkan log dosyasını inceleyebilir misiniz? Çoğu zaman orada hatanın tam sebebi yazıyor. Özellikle eksik dosya veya uyumsuz modlar gibi detaylara bakabilirsiniz.

Sistemin gayet güçlü görünüyor, sorun donanımsal değil gibi. Ancak ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Ayrıca, RAM tahsisini artırarak denemeyi unutmayın.

Bir diğer olasılık da modların Minecraft'ın hangi versiyonuna uygun olduğuyla ilgili. Kullanmak istediğiniz modların versiyon uyumluluğunu kontrol ettiniz mi? Minecraft ve Forge sürümünüz modlarla uyuşmuyorsa bu hata ortaya çıkabilir.

Bazen antivirüs programları Minecraft dosyalarını engelliyor. Geçici olarak antivirüsü devre dışı bırakıp tekrar dener misiniz? Belki de oyun dosyalarına erişim engelleniyordur.

Minecraft Launcher'ın ayarlarından "Gelişmiş Ayarları Aç" seçeneğini etkinleştirip, JVM argümanlarına bakın. Orada bir sorun varsa düzenlemek gerekebilir.

Minecraft için ayrılan RAM miktarını kontrol edin. CurseForge üzerinden RAM ayarını 4 GB veya daha fazlasına çıkartmayı deneyebilirsiniz.

Log dosyalarını Minecraft forumlarına veya GitHub'daki bir hata raporu sayfasına yükleyebilirsiniz. Oradan profesyonel bir cevap almanız daha kolay olabilir.

Sadece modları değil, aynı zamanda Forge'un versiyonunu da tekrar indirip yükleyin. Bazen ilk yükleme sırasında eksik dosya sorunları olabiliyor.

Geri