Windows 11 Orjinal Olup Olmadığı Nasıl Sorgulanır?

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir bilgisayar aldım ve üzerinde Windows 11 kurulu geldi. Ancak işletim sisteminin orijinal olup olmadığını nasıl kontrol edebileceğim konusunda emin değilim. Lisans türü veya aktivasyon durumu gibi detayları nasıl öğrenebilirim? Orijinal olmayan bir sürüm kullanıyorsam, bunu nasıl anlayabilirim ve lisanslı bir sürüm edinmek için ne yapmam gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim!

Merhaba Xanadu,

Windows 11'in orijinal olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. **Ayarlar üzerinden kontrol et:** Başlat menüsünden Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme sekmesine git. Burada 'Windows etkinleştirildi' yazıyorsa, işletim sistemin orijinaldir.
2. **Komut istemini kullan:** `cmd` yi aç ve şu komutu yaz: `slmgr /xpr`. Karşına çıkan mesajda lisans durumuyla ilgili bilgi görebilirsin.

Bu adımlarla lisans durumunu öğrenebilirsin. Orijinal değilse, lisanslı bir Windows 11 almak için Microsoft’un resmi web sitesini ziyaret etmeni öneririm.

Selamlar,

Eğer daha detaylı bilgi almak istersen, aşağıdaki yöntemi kullanabilirsin:

1. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştır.
2. `slmgr /dli` komutunu yaz ve Enter'a bas. Buradan Windows’un lisans türünü öğrenebilirsin (Retail, OEM ya da Volume).
3. Eğer daha fazla detay istersen `slmgr /dlv` komutunu kullanarak lisans durumunu ve kalan süreyi görebilirsin.

Eğer korsan bir sürüm kullanıyorsan, güvenlik riskleri olabileceğini unutma. Orijinal bir lisans almak her zaman daha güvenlidir.

Merhaba,

Bir diğer kontrol yöntemi de şudur: Windows 11 üzerinde kurulu olan güncellemelerin eksiksiz olup olmadığını denetle. Korsan Windows sürümleri genelde güncellemeleri tam olarak almaz veya hata verir. Ayarlar > Windows Update kısmından güncellemeleri kontrol edebilirsin. Ayrıca, etkinleştirme ekranında bir hata kodu (örneğin, 0xC004F074) görüyorsan lisansla ilgili sorun olabilir.

Orijinal bir lisans edinmek için Microsoft Store üzerinden dijital bir lisans satın almayı düşünebilirsin.

Selam,

Eğer bilgisayarı sıfırlamayı düşünüyorsan, Microsoft'un resmi web sitesinden Windows 11’i indirerek temiz bir kurulum yapabilirsin. Böylece orijinal bir işletim sistemi kurup lisansını aktif hale getirebilirsin. Ancak mevcut lisansını yedeklemeyi unutma, bu da ürün anahtarını kurtarmakla mümkün. Bunun için "ShowKeyPlus" gibi araçlar kullanabilirsin.

Geri