MSI B450M-A Pro Max Secure Boot açılmıyor?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba, MSI B450M-A Pro Max anakart kullanıyorum ve BIOS üzerinden Secure Boot özelliğini açmak istiyorum. Ancak ayar aktif hale gelmiyor ya da gri renkte görünüyor. Daha önce CSM'yi kapatıp denedim ama yine de Secure Boot'u etkinleştiremiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Secure Boot'u açabilmek için öncelikle 'CSM'yi kapatıp' ardından 'BIOS Mode'un UEFI olduğundan emin olmalısın. Legacy modda Secure Boot aktif olmaz.

BIOS sürümünü kontrol ettin mi? Eski BIOS sürümlerinde Secure Boot desteği tam olarak çalışmayabiliyor. MSI’ın resmi sitesinden güncel sürümü yüklemeyi dene.

Secure Boot'u aktif etmek için önce tüm sürücülerin UEFI modunda olması gerekiyor. Disk yapını kontrol etmek için Windows’ta 'Disk Yönetimi' üzerinden GPT olup olmadığını teyit edebilirsin.

Eğer 'Secure Boot Key' ayarları devre dışıysa, 'Restore Factory Keys' seçeneğini kullanarak Secure Boot anahtarlarını sıfırlamayı deneyebilirsin.

BIOS'ta 'Advanced Mode’a' geçip, 'Secure Boot' ayarını açtıktan sonra 'Key Management' sekmesinden 'Install Default Secure Boot Keys' seçeneğini aktif etmelisin.

Çözüm
CSM devre dışı bıraktıktan sonra, sistemi yeniden başlatıp tekrar Secure Boot’u açmayı denedin mi? Bazen BIOS güncellenmeden değişiklikleri kaydetmeyebiliyor.

Eğer Secure Boot ayarı gri renkteyse, önce 'Admin Password' ayarı koyup sonra tekrar deneyebilirsin. Bazı BIOS’larda bu, erişimi açabiliyor.

MSI anakartlarda bazen Secure Boot otomatik olarak kapalı gelir ve aktif etmek için ‘Enable Secure Boot’ yerine ‘Custom’ moduna alıp anahtarları yüklemek gerekebilir.

BIOS’ta 'Boot Mode' seçeneğinin kesinlikle UEFI olduğuna emin ol. Eğer Legacy veya Compatibility Mode açıksa Secure Boot devre dışı kalır.

Secure Boot’u açmaya çalışırken tam olarak hangi hata mesajını alıyorsun? Eğer seçenekler griyse hangi ayarları değiştirdiğini paylaşabilir misin?

MSI BIOS'ta 'Secure Boot' ayarlarını değiştirdikten sonra 'Save & Exit' yapmadan çıkarsan ayar etkinleşmez. Değişiklikleri kaydettiğinden emin ol.

Eğer tüm seçenekleri denediysen ve Secure Boot hala açılmıyorsa, BIOS güncellemesi yapmayı düşünmelisin. MSI'ın resmi sitesinden anakartın en güncel BIOS sürümünü indirerek güncelleme yapabilirsin.

Geri