Raspberry Pi 5 Görüntü Vermiyor

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Raspberry Pi 5 cihazımı HDMI ile monitörüme bağladım ancak herhangi bir görüntü alamıyorum. Güç LED'i yanıyor ve SD kart doğru şekilde yüklü. Ayrıca, farklı bir kablo ve monitör ile denedim, yine de sonuç değişmedi. Bu sorunu çözmek için ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Eğer sorun devam ediyorsa, HDMI portunun fiziksel olarak zarar görüp görmediğini kontrol edin. Ayrıca, farklı bir microSD kart ile temiz bir kurulum deneyebilirsiniz.
Merhaba, SD kartınızda kullandığınız işletim sisteminin doğru sürümde olduğundan emin olun. Ayrıca, config.txt dosyasını kontrol ederek HDMI ile ilgili ayarların doğru yapıldığını kontrol edin.

Raspberry Pi'nin görüntü vermeme sorunu genellikle güç kaynağıyla ilgilidir. Güç adaptörünüzün yeterli voltaj ve akımı sağladığından emin olun. Yetersiz güç, HDMI çıkışını etkileyebilir.

Eğer sorun devam ediyorsa, HDMI portunun fiziksel olarak zarar görüp görmediğini kontrol edin. Ayrıca, farklı bir microSD kart ile temiz bir kurulum deneyebilirsiniz.

Çözüm
Emre'nin dediği gibi, SD kartı yeniden yüklemek faydalı olabilir. Bunun için Raspberry Pi Imager yazılımını kullanabilirsiniz. Ayrıca, monitörünüzün HDMI girişinin doğru şekilde seçildiğinden emin olun.

Alternatif olarak, vcgencmd get_hdmi_status komutuyla HDMI durumunu kontrol edebilirsiniz. Bu, sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir.

Yeni Konular

Geri