Raspberry Pi 5'te Windows'u Sildikten Sonra Yavaşlama Sorunu

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Raspberry Pi 5 üzerine Windows kurdum ve bir süre sonra silip yeniden kurdum. Ancak şimdi cihaz aşırı yavaş çalışıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Donanım, yazılım veya başka bir etken üzerinde neleri kontrol etmem gerekir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler!

Çözüm
Raspberry Pi 5, Windows gibi ağır işletim sistemleri için optimize edilmemiş olabilir. Linux tabanlı bir alternatif düşünmenizi öneririm. Eğer Windows kullanmak istiyorsanız, hafif bir sürüm veya optimize edilmiş bir dağıtım tercih edebilirsiniz.
Windows'u yeniden kurduktan sonra depolama birimini biçimlendirip temiz bir kurulum yaptığınızdan emin olun. Eski dosyaların kalıntıları performans sorunlarına neden olabilir.

Raspberry Pi 5, Windows gibi ağır işletim sistemleri için optimize edilmemiş olabilir. Linux tabanlı bir alternatif düşünmenizi öneririm. Eğer Windows kullanmak istiyorsanız, hafif bir sürüm veya optimize edilmiş bir dağıtım tercih edebilirsiniz.

Çözüm
Ayrıca microSD kartınızın okuma/yazma hızını kontrol edin. Düşük hızlı kartlar sistem performansını ciddi şekilde etkileyebilir. Mümkünse bir SSD ile kullanmayı deneyin.

Yeni Konular

Geri