Raspberry Pi ile Neler Yapılabilir?

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Raspberry Pi ile yapılabilecek projeler hakkında bir tartışma başlatmak istiyorum. Sizce bu küçük cihaz hangi alanlarda en etkili şekilde kullanılabilir? Özellikle eğitim, IoT, robotik veya medya uygulamaları gibi projelerle ilgileniyorum.

Deneyimlerinizden veya ilginç bulduğunuz projelerden örnekler paylaşır mısınız? Böylece birbirimize ilham verebiliriz!

Ben Raspberry Pi ile bir akıllı ev sistemi yaptım. Işıklar, sıcaklık kontrolü ve güvenlik kameralarını entegre ettim. Hem eğlenceli hem de kullanışlı bir proje oldu.

IoT projeleri için harika bir cihaz. Geçenlerde bir hava durumu istasyonu yaptım ve verileri buluta gönderdim. Herkesin denemesini tavsiye ederim.

Raspberry Pi’yi medya sunucusu olarak kullandım. Plex veya Kodi gibi yazılımlar ile evde bir medya merkezi kurabilirsiniz.

Ben retro oyun konsolu projesi yaptım. RetroPie yazılımını yükleyerek eski oyunları tekrar oynama şansı yakaladım. Çok keyifli bir deneyim.

Raspberry Pi’yi eğitim projelerinde sıkça kullanıyorum. Scratch ile kodlama öğretiyorum, öğrenciler için harika bir başlangıç aracı.

Ben bir robotik proje üzerinde çalışıyorum. Raspberry Pi’nin GPIO pinleri sayesinde sensörleri ve motorları kolayca kontrol edebiliyorsunuz.

3D yazıcı ile uyumlu projeler yapabilirsiniz. Raspberry Pi OctoPrint ile yazıcınızı uzaktan kontrol etme şansı sunuyor.

Veri toplama ve analiz projeleri için kullanabilirsiniz. Raspberry Pi ile bir hava kirliliği ölçüm cihazı geliştirdim.

Ev otomasyon projeleri çok popüler. Ben perde açma-kapama ve kahve makinesi kontrolü için bir sistem kurdum. Hem eğlenceli hem de pratik.

Ben bir zamanlar bir güvenlik kamerası sistemi yaptım. Raspberry Pi ve birkaç modülle oldukça uygun maliyetli bir çözüm sağladım.

Geri