Redragon K617 Fizz klavye bilgisayarı açınca çalışmadı

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba, birkaç gün önce aldığım Redragon K617 Fizz klavyem, bilgisayarımı açtığımda çalışmadı. Klavyeyi farklı bir USB portuna taktım ama yine de sonuç alamadım. Başka bir bilgisayarda denedim ve orada da çalışmadı. Daha önce bu sorunu yaşayan var mı? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Çözüm
Bu tür sorunlarda USB bağlantı noktalarının sağlamlığını kontrol etmek önemli. Bilgisayarındaki USB sürücülerini güncelleyebilir misin? Ayrıca farklı bir işletim sisteminde deneme şansın varsa, sorunun donanım mı yoksa yazılım kaynaklı olduğunu daha iyi anlayabilirsin.
Aynı klavyeyi kullanıyorum. Bu tür bir sorun yaşadığımda klavyenin yazılımını yeniden yüklemeyi denemiştim, sorunum çözülmüştü. Redragon'un web sitesinden yazılımı indirip kurmayı deneyebilirsin.

Sorunun donanım kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Eğer mümkünse klavyeyi başka bir USB kablosu ile denemeyi unutma. Ayrıca klavyenin ışıklarının yanıp yanmadığını kontrol et.

Bu tür sorunlarda USB bağlantı noktalarının sağlamlığını kontrol etmek önemli. Bilgisayarındaki USB sürücülerini güncelleyebilir misin? Ayrıca farklı bir işletim sisteminde deneme şansın varsa, sorunun donanım mı yoksa yazılım kaynaklı olduğunu daha iyi anlayabilirsin.

Çözüm
Cenqiz'in önerisi çok mantıklı. Eğer USB sürücülerini güncelledikten sonra sorun çözülmezse, klavye garanti kapsamında olabilir. Destek almak için aldığın mağaza veya üretici ile iletişime geçmeyi düşünebilirsin.

Bu gibi durumlarda BIOS ayarlarını kontrol etmeni öneririm. Klavyeler bazen BIOS'ta devre dışı bırakılmış olabilir. Bu yüzden BIOS'ta USB ile ilgili ayarları gözden geçir.

Eğer yazılım güncellemesi ve donanım kontrolü işe yaramazsa, klavyeyi sıfırlamayı deneyebilirsin. Kullanım kılavuzunda sıfırlama adımları yazıyordur.

Başka bir bilgisayarda da çalışmadığını belirttiğin için klavyenin üretim hatalı olabileceğini düşünüyorum. Üreticiyle iletişime geçmek mantıklı olur.

Klavyenin çalışmadığı bilgisayarda başka USB cihazların çalışıp çalışmadığını kontrol et. Eğer diğer cihazlar çalışıyorsa, sorun klavyede olabilir.

Kendi klavyemde benzer bir sorun yaşamıştım. Klavyenin altındaki 'reset' tuşuna basınca düzelmişti. Belki senin klavyende de bu seçenek vardır.

Sorunu çözmek için önerileri denedikten sonra hala çözemezsen, klavyeyi aldığın yere gidip değişim veya iade talebinde bulunmayı düşünebilirsin.

Yeni Konular

Geri