RTX 3070 ve Ryzen 5 5600 İçin PSU Önerisi

Muzo

GadgetEfsanesi
Herkese merhaba,

Yakın zamanda bir sistem toplamayı planlıyorum ve ekran kartı olarak NVIDIA RTX 3070, işlemci olarak ise AMD Ryzen 5 5600 kullanacağım. Sistemde ayrıca 16 GB DDR4 RAM ve bir NVMe SSD olacak. Güç kaynağı seçimi konusunda biraz kararsız kaldım. RTX 3070 için 650W yeterli diyenler var ama daha yüksek bir PSU almam gerekir mi? Ayrıca PSU'nun modüler olmasının bir avantaj sağlayıp sağlamayacağını merak ediyorum.

Sizce bu sistem için ideal güç kaynağı watt değeri ne olmalı ve hangi özelliklere dikkat etmeliyim? Deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim!

Merhaba, RTX 3070 için 650W PSU genelde yeterli oluyor. Ancak kaliteli bir PSU seçmek çok önemli. Corsair veya Seasonic gibi markaların 80 Plus Gold sertifikalı modellerine bakabilirsiniz.

Eğer ileride sisteminizi yükseltmeyi düşünüyorsanız 750W PSU daha iyi bir tercih olabilir. Ayrıca modüler PSU'lar kablo karmaşasını önlüyor, bu yüzden ben genelde modüler modelleri tercih ediyorum.

Benzer bir sistem kullanıyorum ve 650W 80 Plus Gold PSU işimi fazlasıyla görüyor. Modüler PSU'lar gerçekten büyük kolaylık sağlıyor, özellikle kasa içi düzen açısından.

Selamlar! RTX 3070 ve R5 5600 için 650W genelde yeterli. Ancak ben her zaman biraz daha fazla güç kapasitesini tercih ediyorum. 750W Gold PSU alıp ilerideki yükseltmelere hazırlıklı olabilirsiniz.

RTX 3070 için 650W yeterli olacaktır, ancak PSU'nun kaliteli bir marka ve model olması çok önemli. Ayrıca modüler PSU'lar hem kablo düzeni hem de hava akışı için büyük bir avantaj sağlar.

650W Gold sertifikalı bir PSU fazlasıyla yeterli olur. Ancak overclock yapmayı düşünüyorsanız veya ekstra bileşenler ekleyecekseniz 750W daha mantıklı olabilir.

PSU alırken sadece watt değil, amper değerlerine de dikkat edin. RTX 3070 için önerim, 650W kaliteli bir PSU almanız yönünde. Eğer bütçeniz uygunsa modüler bir model tercih edin.

Kendi sistemimde benzer bir kombinasyon kullanıyorum ve 650W Corsair RM650X ile çok memnunum. Sessiz çalışıyor ve enerji tasarrufu sağlıyor. Modüler PSU da temiz bir kurulum için ideal.

Selam, 650W bir PSU teknik olarak yeterli ama uzun vadede 750W almak daha mantıklı olabilir. Özellikle Gold sertifikası olan bir PSU tercih edin ki daha az enerji kaybı yaşayın.

Benzer bir sistemim var ve 650W Seasonic Focus Gold kullanıyorum. Hem performans hem de güvenilirlik açısından çok iyi bir PSU. Modüler olması da kurulumda büyük kolaylık sağlıyor.

PSU seçimi yaparken gelecekteki ihtimalleri de göz önünde bulundurmalısınız. RTX 3070 için 650W yeterli olabilir ama ileride yükseltme yaparsanız 750W daha iyi bir seçim olur.

RTX 3070 için 650W yeterli gibi görünüyor ama kaliteli ve verimliliği yüksek bir PSU seçmelisiniz. Gold veya Platinum sertifikalı PSU'lar hem tasarruf hem de performans açısından daha iyi.

Geri