RTX 4070 Sisteme Kaç W PSU Alınmalı?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yeni topladığım bir sistemde NVIDIA RTX 4070 ekran kartı kullanıyorum ve doğru güç kaynağını seçmek istiyorum. Sistemde ayrıca bir Intel Core i7-13700 işlemci, 32 GB DDR5 RAM, bir NVMe SSD ve birkaç fan bulunuyor. RTX 4070 için önerilen PSU watt değerleri konusunda farklı görüşler gördüm. Bazıları 650W yeter diyor, bazıları ise en az 750W kullanmam gerektiğini söylüyor. Ayrıca PSU'nun verimlilik sertifikası (ör. 80 Plus Bronze, Silver, Gold) gibi konular hakkında da kararsızım.

Sizce bu sistem için ideal güç kaynağı nedir? Kendi deneyimlerinizi veya tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz?

Merhaba, RTX 4070 için genelde 650W PSU yeterli olabilir, ancak sistemde i7-13700 gibi güçlü bir işlemci kullanıyorsanız, 750W Gold sertifikalı bir PSU daha güvenli olacaktır. Özellikle sistemin gelecekteki yükseltmelerine de hazır olmasını istiyorsanız bunu düşünmenizi öneririm.

Eğer bütçeniz uygunsa, 750W veya 850W Gold sertifikalı bir PSU tercih edin. Gold sertifikası daha yüksek verimlilik sağlıyor ve uzun vadede elektrik tasarrufu yapabilirsiniz. Ayrıca iyi markalardan bir PSU seçmenizi öneririm.

RTX 4070 ve i7-13700 için minimum 750W tercih edin derim. Özellikle PSU'nun kaliteli ve güvenilir bir marka olması önemli. Corsair, Seasonic veya EVGA gibi markalara göz atabilirsiniz.

Benzer bir sistem topladım ve 750W Corsair RM750x kullanıyorum. Sistem çok stabil çalışıyor ve 80 Plus Gold verimlilik sertifikası uzun vadede daha az ısınma sağlıyor. Ayrıca ses seviyesi de oldukça düşük.

Merhaba! RTX 4070 için 650W PSU teknik olarak yeterli olsa da, sistemin tam yükte çalışabileceğini göz önünde bulundurarak 750W PSU daha güvenli olacaktır. 80 Plus Gold sertifikası olan bir model tercih edin, çünkü enerji verimliliği hem tasarruf sağlar hem de daha az ısınır.

RTX 4070 gibi kartlar için PSU seçerken sadece watt değerine değil, PCIe güç bağlantılarına da dikkat edin. Bazı PSU'lar eski standartlara sahip olabiliyor ve kartınıza uyum sağlamayabiliyor. 750W + Gold sertifikalı bir PSU almak mantıklı.

750W Gold PSU yeterli olacaktır. Ancak PSU'nun modüler olması kablo yönetimi açısından büyük kolaylık sağlıyor. Kendi sistemimde Seasonic Focus+ 750W kullanıyorum ve çok memnunum.

PSU'nun kapasitesi kadar kalitesi de önemli. 650W bir PSU kağıt üzerinde yeterli görünebilir ama kaliteli bir 750W PSU daha iyi bir seçim olur. Özellikle sistemi yoğun kullanacaksanız 80 Plus Gold veya üstü bir model tercih edin.

Bence 750W PSU seçimi en mantıklısı. Hem verimlilik sertifikası olarak Gold olmasına dikkat edin hem de markaların garanti sürelerini kontrol edin. Uzun garanti veren markalar genelde daha dayanıklı ürünler sunuyor.

Selamlar, RTX 4070 için PSU alırken geleceği de düşünmelisiniz. 750W ile 850W arasında bir PSU seçmek, sisteminizi uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanmanızı sağlar. Ayrıca, kaliteli markaları tercih edin.

Kendi sistemimde RTX 3070 kullanıyorum ve 650W PSU tercih ettim. Ancak sizin i7-13700 işlemciyle birlikte daha fazla güç tüketiminiz olacaktır. O yüzden 750W ideal olur. Gold sertifikası şart.

Merhaba, 750W PSU sizi rahat ettirir. Özellikle yoğun oyun veya iş yüklerinde sisteminiz kararlı çalışır. 80 Plus Gold veya Platinum alabilirseniz çok daha iyi olur.

Geri