Rufus ile Windows 11 TPM/Secure Boot/RAM Gereksinimlerini Kaldırma

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11’in sistem gereksinimleri (TPM, Secure Boot ve minimum RAM gibi) birçok kullanıcı için zorluk yaratabiliyor. Rufus ile bu gereksinimleri nasıl kaldırabileceğinizi adım adım anlatacağım.

Adım 1: Rufus’un En Güncel Sürümünü İndirin
İlk olarak [Rufus](https://rufus.ie/) web sitesine giderek en son sürümü indirin. Bu sürüm, Windows 11 kurulum gereksinimlerini bypass etmek için gerekli araçlara sahip.

Adım 2: Windows 11 ISO Dosyasını Edinin
Windows 11 ISO dosyasını Microsoft’un resmi sitesinden veya Media Creation Tool kullanarak edinin. Rufus, ISO dosyasını işleyerek kurulum USB'si oluşturacaktır.

Adım 3: USB Belleğinizi Hazırlayın
Bir USB bellek takın (en az 8 GB kapasitede olması gerekiyor). Rufus’u başlattığınızda, USB belleği seçin ve ardından ISO dosyanızı yükleyin.

Adım 4: Gelişmiş Ayarları Kullanarak Gereksinimleri Kaldırın
ISO dosyasını seçtikten sonra Rufus, "Extended Windows 11 Installation" seçeneğini sunacaktır. Bu seçeneği işaretleyerek TPM 2.0, Secure Boot ve minimum RAM gibi gereksinimleri devre dışı bırakabilirsiniz.

Adım 5: Kurulum USB’sini Oluşturun
Seçenekleri ayarladıktan sonra "Başlat" butonuna tıklayın ve kurulum USB’sinin oluşturulmasını bekleyin. İşlem tamamlandığında, Windows 11’i bu USB ile kurabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Bu yöntem, resmi destek dışına çıktığı için Microsoft’tan güncelleme almanızda sorun yaratabilir.
- Eski sistemlerde stabilite sorunları yaşanabilir, bu yüzden önce yedek almayı unutmayın.

Umarım rehber işinize yarar! Konuyla ilgili sorularınızı ya da deneyimlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Bu yöntem gerçekten işe yarıyor. Eski bir laptopumda denedim ve gayet stabil çalışıyor. Ancak güncellemeler konusunda dikkatli olmak lazım.

Güzel bir rehber olmuş, teşekkürler. Rufus’un bu özelliği sayesinde eski cihazları değerlendirebilmek harika.

Birkaç arkadaşım bu yöntemle kurulum yaptı. TPM’i olmayan sistemlerde bile sorunsuz kurulduğunu söylüyorlar.

Detaylı ve anlaşılır bir yazı olmuş. Rufus kullanımı oldukça kolaylaştırıyor. Özellikle gereksiz sınırlamaları aşmak için ideal.

Sadece Windows 11 değil, diğer işletim sistemleri için de Rufus çok kullanışlı bir araç. Bu özellik sayesinde çok daha esnek bir kullanım sağlıyor.

Güzel yazı! Ancak Rufus’un bazı eski sistemlerde hata verebildiğini gördüm. Güncel bir sürüm kullanmak önemli.

Bence bu yöntem birçok kişi için hayat kurtarıcı. Eski cihazları atmak yerine değerlendirebilmek harika bir şey.

Secure Boot ve TPM gereksinimlerinin bir araçla devre dışı bırakılabilmesi bana çok ilginç geldi. Gerçekten faydalı bir paylaşım olmuş.

Benzer bir rehberi başka bir yerde görmüştüm ama bu çok daha detaylı ve kullanışlı görünüyor. Eline sağlık!

@TechGuru, yazınız sayesinde eski bir cihazı yeniden kullanıma aldım. Teşekkürler! Ancak bazı sürücülerde eksiklik yaşadım, bu da dikkate alınabilir.

Bu yöntem özellikle TPM 2.0 olmayan sistemlerde çok işe yarıyor. Rufus gerçekten güçlü bir araç, harika bir rehber olmuş.

Geri