RX 7900 XT ile COD Warzone Oynarken Oyundan Atma Sorunu

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda RX 7900 XT ekran kartına sahip bir sistem topladım ve özellikle Call of Duty Warzone oynarken oyun sürekli masaüstüne atıyor. Bazen oyundan direkt crash hatası alıyorum, bazen ise hiçbir hata göstermeden oyun kapanıyor. Sürücülerim güncel ve oyunu yeniden yüklemeyi de denedim ancak sorun çözülmedi.

Bu sorunu yaşayan veya çözüm bulmuş olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Selamlar, oyun dosyalarını doğrulamayı denediniz mi? Warzone'un yükleme klasörüne gidip Battle.net üzerinden 'Scan and Repair' yaparak eksik veya bozuk dosyaları kontrol edebilirsiniz.
Merhaba Enes, benzer bir sorun yaşamıştım. İlk olarak, ekran kartı sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırıp yeniden kurmayı denediniz mi? Bazen sadece güncellemek yetmiyor, temiz bir kurulum gerekiyor.

Oyunun grafik ayarlarını biraz düşürmeyi deneyin. RX 7900 XT güçlü bir kart ama bazen oyunlar bazı ayarlarla stabil çalışmayabiliyor. Özellikle RTX ve DLSS ayarlarını kapatıp deneyebilirsiniz.

Warzone'un en son yama notlarını kontrol ettiniz mi? Oyundan atma sorunları genellikle güncellemeden kaynaklanabiliyor. Ayrıca, bellek kullanımını da izleyin, belki bir RAM sızıntısı olabilir.

Selam, güç kaynağı yetmiyor olabilir mi? RX 7900 XT oldukça güç tüketen bir kart ve sistemde yeterli watt sağlayan bir PSU kullanmıyorsanız bu tarz sorunlarla karşılaşabilirsiniz. PSU kapasitesini kontrol ettiniz mi?

BIOS güncellemesi yapmayı düşündünüz mü? Anakartınızın BIOS'u güncel değilse, ekran kartı ile uyumsuzluk yaşanabilir. Güncel BIOS sürümünü üreticinin web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Selamlar, oyun dosyalarını doğrulamayı denediniz mi? Warzone'un yükleme klasörüne gidip Battle.net üzerinden 'Scan and Repair' yaparak eksik veya bozuk dosyaları kontrol edebilirsiniz.

Çözüm
Ayrıca arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Özellikle MSI Afterburner gibi overclock yazılımları bazen oyunda çökme sorunlarına yol açabiliyor.

Sıcaklık değerlerini kontrol ettiniz mi? Ekran kartı aşırı ısınma yaşıyorsa sistem stabil çalışmayabilir. HWMonitor gibi bir programla sıcaklıkları takip edin.

Sürücülerin güncel olduğunu söylemişsiniz ama AMD Adrenalin yazılımında 'Performans Ayarı' kısmından oyun optimizasyonlarını açmayı deneyebilirsiniz. Bazen bu ayarlar çakışmayı önleyebiliyor.

Oyun için sisteminize özel oluşturulmuş bir profil var mı? Eğer varsa bunu devre dışı bırakın ve oyunu varsayılan ayarlarla çalıştırmayı deneyin.

Geri