Ryzen 5 5600 CPU-Z Değerlerim Normal mi?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda AMD Ryzen 5 5600 işlemcimi satın aldım ve sistemimi kurduktan sonra CPU-Z üzerinden birkaç benchmark testi yaptım. Ancak sonuçların normal olup olmadığı konusunda emin değilim.

CPU-Z tek çekirdek skorum 605.4, çoklu çekirdek skorum ise 4363.4 olarak görünüyor. Bu işlemcinin performansı hakkında önceden çok olumlu şeyler duydum ama skorum biraz düşük gibi mi geldi, emin olamadım. Sistemimdeki diğer bileşenler:

- Anakart: ASUS B450M-A II
- RAM: 16GB DDR4 3200 MHz
- Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1660 Super
- Depolama: 512GB NVMe SSD
- Soğutucu: İşlemcinin stok soğutucusu

Herhangi bir performans düşüşü hissediyor değilim ama benchmark skorlarına göre daha iyi sonuçlar alınabiliyor diye duydum. Özellikle tek çekirdek performansı benim için önemli. Sizce bu değerler normal mi? Hangi ayarları veya optimizasyonları yapmalıyım? Sorun varsa, bunu nasıl çözebilirim?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
1732398118303.webp

Merhaba Emre,
CPU-Z skorlarına baktığımda sonuçların normal görünüyor. Ryzen 5 5600 için stok ayarlarla bu skorlar beklenen seviyede. Ancak RAM hızını artırmak veya manuel overclock yapmayı düşünürsen, tek çekirdek performansında artış görebilirsin. Eğer daha iyi soğutma ile işlemcini daha yüksek frekanslara çıkarırsan da çoklu çekirdek skorlarında iyileşme olabilir.

Selamlar,
Sonuçlar aslında gayet iyi görünüyor. Stok soğutucu kullanıyorsun, bu yüzden işlemci frekansını otomatik olarak biraz düşük tutuyor olabilir. BIOS'ta PBO (Precision Boost Overdrive) seçeneğini etkinleştirirsen biraz daha yüksek skorlar elde edebilirsin.

Emre, CPU-Z skorlarına bakarak bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ama eğer RAM'lerin dual channel modunda çalışmıyorsa bu sonuçları biraz düşürebilir. BIOS üzerinden kontrol edebilir veya CPU-Z'nin "Memory" sekmesinden bakabilirsin. Ayrıca stok soğutucudan daha iyi bir soğutucuya geçmek faydalı olabilir.

Merhaba,
Ryzen 5 5600 işlemcin için verdiğin değerler oldukça normal. Stok hızlarda bu seviyelerde sonuçlar almak beklenir. Ancak tek çekirdek performansı senin için önemliyse, BIOS'ta manuel overclock yaparak işlemciyi 4.6 GHz civarına sabitlemeyi düşünebilirsin. Bunun için voltaj değerlerini iyi ayarlamalısın.

Selam Emre,
CPU-Z sonuçlarında herhangi bir problem görünmüyor. Stok soğutucu ile PBO'yu aktif ederek biraz daha iyi performans elde edebilirsin. Ayrıca, işletim sisteminde Ryzen Balanced güç planını aktif hale getirdiğinden emin ol. Bu da performansa katkı sağlayabilir.

Merhaba,
Sonuçlar bana gayet makul geldi. Eğer oyun veya başka uygulamalarda performans düşüklüğü hissetmiyorsan endişe etmene gerek yok. Ancak benchmark meraklısıysan RAM'lerin 3600 MHz'e overclock yapılmasıyla biraz daha yüksek skorlar alabilirsin. Tabii, bunun için kaliteli bir soğutmaya ihtiyacın olabilir.

Selam,
Skorların Ryzen 5 5600 için oldukça standart. Eğer tam potansiyelini görmek istiyorsan, işlemcinin sıcaklıklarını kontrol et ve termal throttling yaşayıp yaşamadığına bak. Eğer sıcaklıklar yüksekse, daha iyi bir soğutucu almayı düşünebilirsin.

Emre merhaba,
Sonuçların stok bir Ryzen 5 5600 için ideal görünüyor. Ancak eğer bu skorları biraz daha yukarı çekmek istiyorsan, RAM zamanlamalarını daha agresif bir seviyeye getirmeyi deneyebilirsin. Ayrıca BIOS'ta XMP profilini aktif ettiğinden emin ol.

Emre selam,
Değerlerin Ryzen 5 5600 için oldukça normal. Eğer daha yüksek sonuçlar almak istersen, BIOS'ta işlemci voltajını biraz artırarak frekansı yükseltebilirsin. Ancak dikkatli ol, çünkü bu işlem daha yüksek sıcaklıklarla sonuçlanabilir.

Merhaba,
Bu işlemciyle ilgili daha yüksek skorlar almayı bekliyorsan, belki BIOS'taki enerji tasarruf modlarını kapatmayı düşünebilirsin. Ayrıca, stok soğutucu ile sınırdasın, daha iyi bir sıvı soğutucu eklemek uzun vadede faydalı olacaktır.

Selam Emre,
CPU-Z değerlerin tam olması gerektiği gibi. Eğer skorları artırmayı hedefliyorsan, undervolting yaparak işlemcinin performansını daha verimli bir şekilde kullanabilirsin. Bu yöntemle sıcaklıkları da kontrol altında tutarsın.

Merhaba,
Değerlerin gayet normal. Eğer tam performans istiyorsan, BIOS güncellemesi yapıp işlemci ve anakart arasındaki uyumu optimize edebilirsin. Ayrıca stok soğutucu yerine daha iyi bir kule tipi soğutucu kullanmayı düşünebilirsin.

Geri