S9+ Telefonda Samsung DeX'te Performansı Arttırmanın Bir Yolu Var mı?

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Samsung Galaxy S9+ kullanıyorum ve cihazı Samsung DeX modunda kullanırken zaman zaman performans sorunları yaşıyorum. Özellikle çoklu görev yaparken ve ağır uygulamalar çalıştırırken sistem bazen yavaşlıyor.

Bu konuda deneyimi olan var mı? Samsung DeX'te performansı artırmak için uygulayabileceğimiz yöntemler nelerdir? Önerdiğiniz ayarlar, uygulamalar veya modifikasyonlar var mı?

Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!

Merhaba, S9+ modelinde DeX kullanırken performansı artırmak için arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatabilirsin. Ayrıca geliştirici seçeneklerinden animasyon ölçeklerini düşürmek de faydalı olabilir.

Bir USB-C hub kullanarak cihazını soğutabilirsin. DeX modunda aşırı ısınma yaşandığında işlemci hızını düşürebiliyor. Aktif soğutmalı bir dock da işine yarayabilir.

Performans konusunda en büyük farkı iyi bir şarj adaptörü yapıyor. Orijinal 15W adaptör yerine daha güçlü bir adaptör kullanmak DeX modunda daha stabil bir deneyim sunabilir.

Ben DeX modunda kullanmadığım tüm uygulamaları kapatarak RAM kullanımını azaltıyorum. Ayrıca Game Booster tarzı optimizasyon uygulamaları da işe yarayabiliyor.

En iyi performans için kablosuz yerine kablolu bağlantıyı tercih etmelisin. Kablosuz DeX, gecikme ve takılmalar yaşatabiliyor.

Geliştirici seçeneklerinden GPU hızlandırmayı açmayı denedin mi? Bazı kullanıcılar, bu ayarın DeX performansını gözle görülür şekilde artırdığını söylüyor.

DeX modunda Chrome gibi ağır tarayıcılar yerine Samsung Internet kullanmak daha iyi olabilir. Chrome fazla RAM tüketiyor ve kasmalara neden olabiliyor.

Terminal emulator kullanarak arka planda çalışan gereksiz servisleri kapatabilirsin. Root erişimi olmasa da bazı optimizasyonlar yapılabiliyor.

Bence en büyük farkı hafıza kartı yapıyor. Hızlı bir microSD kart kullanarak bazı dosyaları oraya yönlendirmek performansı biraz artırabilir.

Ben DeX için özel optimize edilmiş launcher kullanıyorum. Standart arayüz yerine daha hafif bir launcher ile performansı artırmak mümkün.

Arka planda senkronizasyon yapan uygulamaları sınırlandırarak CPU yükünü azaltabilirsin. Ayarlar → Pil menüsünden güç tasarruf ayarlarını optimize etmeyi deneyebilirsin.

Geri