Sıfır Yeni PC Topladım Açılmıyor - Yardım Lütfen!

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Yeni topladığım bilgisayar bir türlü açılmıyor. Sistem özelliklerim şu şekilde:

• Ryzen 5 5500
  • Gigabyte B450M K
  • 8+8 GB RAM 3200 MHz
  • 500 GB M.2 SSD
  • 700W PSU Rampage

Toplama ve kablo bağlantılarını tekrar kontrol ettim, ancak sorun devam ediyor. Güç geliyor gibi gözüküyor, ama ekran ve klavye hiçbir şekilde tepki vermiyor. Ekran kartı gerektirmeyen bir işlemci kullandım (APU), yani dahili grafiklerden faydalanıyorum.

Bu tür bir sorunla karşılaşan ya da çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!

Merhaba, ilk olarak RAM'lerin tam oturduğundan emin olun. Anakartın üzerinde yer alan DIMM slotlarının kullanım sırasına dikkat ettiniz mi? Genelde A2 ve B2 slotlarına takmanız önerilir.

BIOS güncellemesi yapılmış mı? Ryzen 5 5500 için anakartınızın BIOS sürümü eski olabilir ve bu durum sistemi başlatmayı engelleyebilir.

Çözüm
Sisteminizin dahili grafiklerini kullanıyorsunuz. Ancak HDMI veya DisplayPort kablosunun anakarttaki doğru porta bağlandığını kontrol edin. Bazen gözden kaçabiliyor.

Merhaba, M.2 SSD'nin doğru yere takıldığını ve anakartın bu portunu desteklediğini kontrol edin. Bu bazen boot sürecini etkileyebilir.

CMOS pilini çıkarıp birkaç dakika bekleyin ve tekrar yerine takın. Bu işlem bazen BIOS'unuzu sıfırlayarak sorunu çözebilir.

Monitörün doğru giriş kanalında olduğundan emin olun. Bazı monitörler, aktif bir sinyal bulamazsa varsayılan giriş kanalını değiştirebilir.

Geri