Sistem Arka Planı Lisans Olmadan Değiştirilebilir mi?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda Windows 10 kullanıyorum ancak sistem lisanslı değil. Varsayılan olarak arka plan değiştirme seçeneği kapalı. Bu durum gerçekten sinir bozucu oluyor. Windows 10'da lisans olmadan masaüstü arka planını değiştirme imkanı var mı? Eğer mümkünse, bunu nasıl yapabileceğim konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. Denediğiniz veya işe yarayan bir yöntem varsa, lütfen paylaşın. Şimdiden teşekkürler!

Merhaba, bir alternatif olarak üçüncü parti bir yazılım kullanabilirsin. Örneğin, 'Wallpaper Engine' gibi araçlar arka plan değiştirme konusunda oldukça başarılı. Ancak bu tür yazılımlar bazen sistem performansını etkileyebilir, dikkatli olmanı öneririm.

Ben bu sorunu, masaüstü resmini doğrudan değiştirmek için bir görüntü düzenleyicisi ile çözmüştüm. Görüntüyü masaüstü arka planı klasörüne manuel olarak kopyalayarak Windows’un kısıtlamasını aşmayı başardım.

Aslında bu işlem için Registry (Kayıt Defteri) düzenlemeleri ile bir çözüm üretebilirsin. Ancak dikkatli olmalısın, yanlış bir düzenleme sistem sorunlarına yol açabilir. 'HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop' anahtarını kontrol edebilirsin.

Lisans sorununun çözümü için, Windows'un etkinleştirme ekranında 'Dijital Lisans' seçeneği ile bir lisans almayı da düşünebilirsin. Bu yöntemle hem kısıtlamaları kaldırırsın hem de sistemin güncellemelerini alırsın.

Bir başka hızlı çözüm, 'Kişiselleştirme' ayarlarını devre dışı bırakmayan hafif bir komut dosyası kullanmak olabilir. İnternette bu konuda bazı araçlar mevcut, ancak kaynağın güvenilir olduğundan emin olmalısın.

Ben bu sorunu bir süre önce yaşadım ve çözüm olarak üçüncü taraf temalar kullanmayı tercih ettim. Bazı temalar, arka planı değiştirmenin yanında ek özellikler de sunuyor.

Ücretsiz bir çözüm olarak 'Wallpaper Web Uygulamaları' deneyebilirsin. Tarayıcı üzerinden bir arka plan oluştur ve masaüstünde tut. Teknik olarak değiştirmiş olmuyorsun ama işlevsel bir yöntem.

Yapabileceğin bir diğer şey de slayt gösterisi özelliğini kullanarak birden fazla resim eklemek. Bazı forumlarda bunun lisanssız sistemlerde çalıştığına dair bilgi gördüm.

Resmi bir çözüm olmasa da, bazı PowerShell komutları ile sistemi kandırarak arka planı değiştirmen mümkün olabilir. Ancak detayları iyi araştırmalısın.

Ben olsam direkt bir dijital lisans alırdım. Arka plan değiştirmek bir yana, diğer özelliklere erişim ve güvenlik güncellemeleri için de bu önemli.

Bazı kullanıcılar, basitçe resmin dosya yolunu değiştirerek bu sorunu çözdüklerini söylüyorlar. Windows genelde 'C:\Windows\Web\Wallpaper' klasöründen çalışıyor, bu klasöre bir şeyler ekleyebilirsin.

Kişisel deneyimimden, 'Ease of Access' araçları ile görsel değişiklikler yaparak bu sorunu kısmen çözmüştüm. Bu seçenek varsayılan ayarları atlayabiliyor.

Geri