Sistem Masaüstüne Bir Türlü Geçmiyor

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımı açtığımda Windows yükleme ekranı geliyor ancak masaüstüne bir türlü geçmiyor. Bazen yükleme ekranında takılıyor, bazen de siyah bir ekran kalıyor. Sistem geri yüklemeyi denedim ancak sonuç alamadım.

Bu sorunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler!

Merhaba Xanadu,

Bu tür sorunlar genellikle işletim sistemi veya donanımdan kaynaklanır. İşte birkaç çözüm önerisi:

1. **Güvenli Modda Açmayı Deneyin:** Bilgisayarı başlatırken `F8` tuşuna basarak güvenli moda geçmeye çalışın. Güvenli modda açılıyorsa, sorun muhtemelen bir yazılımdan kaynaklanıyordur.

2. **Sistem Dosyalarını Onar:** Güvenli moda girebilirsen, `sfc /scannow` komutunu kullanarak sistem dosyalarını tarat ve onar.

3. **Ekran Kartı Sürücüsünü Kontrol Et:** Siyah ekran genellikle ekran kartı sürücüsüyle ilgili sorunlardan kaynaklanır. Güvenli modda sürücüyü kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz.

Eğer bu yöntemler işe yaramazsa, detaylı bir açıklama yaparsanız daha fazla yardımcı olmaya çalışırım.

Xanadu selam,

Benzer bir sorun yaşamıştım ve BIOS ayarlarını sıfırlamak işe yaramıştı. Şu adımları dene:

1. **BIOS’u Sıfırla:** BIOS’a girip varsayılan ayarları yükle (genelde "Load Default Settings" seçeneğiyle yapılır).
2. **Hızlı Başlatmayı Devre Dışı Bırak:** BIOS’ta "Fast Boot" özelliğini kapatarak sorunu çözebilirsin.

Donanımsal bir sorun olmadığından emin olduktan sonra temiz bir kurulum da düşünebilirsin.

Merhaba Xanadu,

Sistemin masaüstüne geçmemesi durumunda şu adımları kontrol etmeni öneririm:

- **Disk Sağlığını Kontrol Et:** SSD veya HDD’de bozuk sektörler varsa sistem açılışı başarısız olabilir. `chkdsk /f` komutunu kullanarak disk kontrolü yapabilirsin.
- **Boot Onarımını Kullan:** Windows yükleme USB’siyle bilgisayarı başlatıp "Başlangıç Onarımı" seçeneğini çalıştır.

Eğer yükleme ekranında kalıyorsa, RAM veya ekran kartını yeniden takmayı da deneyebilirsin.

Xanadu,

Eğer siyah ekranda kalıyorsa, genelde bir donanım veya sürücü sorunu vardır. Harici bağlı tüm cihazları (USB, harici disk vb.) çıkar ve sadece klavye-mouse ile başlatmayı dene. Sorun devam ederse temiz kurulum yapmayı düşünebilirsin.

Geri