Sistem UPS'i Kaç Watt Olmalı?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1000W güç tüketen bir oyun bilgisayarım var. Güç kaynağımın yanına bir UPS almak istiyorum ama hangi watt değeri benim için yeterli olur bilemiyorum. Bilgisayarı kapatmaya yetecek kadar süre sağlaması benim için yeterli. Ayrıca, UPS alırken nelere dikkat etmeliyim? Marka önerileriniz var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba Cenqiz, 1000W güç tüketen bir sistem için en azından 1500VA bir UPS almanı öneririm. VA değeri watt'tan biraz farklıdır, bu yüzden toplam yükünü karşılayacak bir model seçmelisin. APC ve CyberPower gibi markaları tercih edebilirsin.

Selam, UPS seçerken yalnızca watt değil, pil kapasitesine de dikkat etmelisin. Kapasite ne kadar büyük olursa bilgisayarını daha uzun süre açık tutabilirsin. Ayrıca, online UPS modelleri dalgalanmalara karşı daha iyi koruma sağlar.

Ben oyun bilgisayarı için CyberPower CP1500EPFCLCD kullanıyorum, yaklaşık 3 dakika kazandırıyor. Bilgisayarı kapatman için yeterli bir süre. Fiyat performans açısından da gayet başarılı bir ürün.

UPS alırken çıkış tipine de bakmalısın. Örneğin, saf sinüs dalgalı modeller hassas cihazlar için daha iyi koruma sağlar. Güç tüketimin yüksek olduğu için saf sinüs bir UPS seçmeni öneririm.

Cenqiz, bütçene bağlı olarak Schneider Electric veya Eaton modellerine göz atabilirsin. Watt değerini hesaplamanın yanı sıra, toplam yükün yanında monitör gibi diğer cihazları da hesaba katmayı unutma.

1000W sistem için 2000VA öneririm. Monitör ve modem gibi cihazları da bağlarsan daha uzun süreli kullanım elde edebilirsin. Ayrıca, otomatik voltaj regülasyonu (AVR) olan modelleri tercih et.

Selam, daha önce benzer bir sorunum olmuştu. FSP'nin UPS modelleri fiyat performans açısından çok başarılı. Kendi sistemim için aldığım 2000VA bir modeli rahatlıkla tavsiye ederim.

UPS seçerken garantisine ve servis ağına da dikkat etmeni öneririm. Türkiye'de servis ağı geniş olan bir marka tercih edersen, ileride sorun yaşama ihtimalin azalır.

Merhaba, UPS alırken enerji verimliliğine de dikkat et. Özellikle sürekli çalışacak bir UPS için enerji tasarruflu modeller uzun vadede tasarruf sağlar.

Selamlar, daha önce birkaç kez UPS almış biri olarak yazıyorum. Sistemin anlık güç çekişlerini de göz önüne almalısın. Güç kaynağın 1000W ise biraz fazlasını hedeflemek iyi bir fikir.

Bence UPS alırken çıkış watt değerine odaklanmalısın. Örneğin, 1200W çıkış verebilen bir UPS işini görür. Eaton veya APC öneririm.

Ben de online UPS kullanıyorum, özellikle voltaj dalgalanmalarının olduğu bir bölgede yaşıyorsan bu modeller şart diyebilirim. Biraz pahalı ama cihazlarını uzun vadede korur.

Geri