Sorunlu anakart yüzünden zarar gören işlemciden kim sorumlu? (ASUS)

Türk

GadgetEfsanesi
Yeni aldığım ASUS anakart, montaj sonrası sistem açılmadı. Servise gönderdiğimde, hem anakartın hem de işlemcinin hasar gördüğü söylendi. ASUS, sadece anakartı garanti kapsamında değiştirdi, işlemci için ise sorumluluk kabul etmiyor. Bu durumda sorumluluk kime ait? İşlemci de anakart yüzünden zarar gördüyse, kullanıcı mı suçlu oluyor? Benzer durumları yaşayan var mı? Teknik ve hukuki olarak fikirlerinizi bekliyorum.

ASUS’un işlemciyi garanti dışı tutması garip. Eğer anakart kusurluysa, bağlı bileşenlere verdiği zarardan da üretici sorumlu olmalı.

Benzer bir olayı Gigabyte ile yaşadım, Tüketici Hakem Heyeti üzerinden işlemci ücretini geri alabildim. Belgelerin tam olsun.

Bu gibi durumlarda sorumluluk, üretici firmanın sunduğu garanti kapsamıyla sınırlı kalıyor. ASUS’un bu tavrı etik değil ama hukuken ne durumda emin değilim.

Servis raporunda anakartın işlemciye zarar verdiği açıkça belirtiliyorsa, ASUS işlemciyi de karşılamak zorunda. Bu net bir teknik kusur.

Çözüm
Emre’nin dediğine katılıyorum, teknik olarak eğer kısa devre ya da voltaj dengesizliği varsa bu anakart kaynaklıdır. ASUS'un sorumluluğu büyük.

İşlemci zarar gördüyse kesinlikle kullanıcı hatası denemez. ASUS teknik inceleme sonucu işlemcinin zararını da üstlenmeli.

Geri