SSD format sorunu: 'Reboot and select proper device' hatası

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar, yeni aldığım SSD'yi formatlamak için bilgisayara taktım ama format sırasında 'Reboot and select proper device' hatası alıyorum. SSD'nin BIOS'ta göründüğünden eminim ve boot sırasını da kontrol ettim ama sorun çözülmedi. Bu hata genelde neden olur ve nasıl çözebilirim? Bilgisi olanların desteğini bekliyorum.

Çözüm
Benzer bir problem yaşamıştım. Sorun SSD'nin MBR (Master Boot Record) yerine GPT (GUID Partition Table) olarak biçimlendirilmiş olmasından kaynaklanıyordu. Windows kurulum sırasında 'Diskpart' komutlarını kullanarak SSD'yi doğru biçimlendirin.
Bu hata genellikle boot sırasının yanlış ayarlanmasından kaynaklanır. BIOS'tan SSD'yi birinci sıraya aldığınıza emin olun. Ayrıca, Windows kurulum USB'sinin doğru çalıştığından emin olun.

Benzer bir problem yaşamıştım. Sorun SSD'nin MBR (Master Boot Record) yerine GPT (GUID Partition Table) olarak biçimlendirilmiş olmasından kaynaklanıyordu. Windows kurulum sırasında 'Diskpart' komutlarını kullanarak SSD'yi doğru biçimlendirin.

Çözüm
Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, SSD'nin kablolarını ve SATA portunu kontrol edin. Kablo gevşek veya arızalıysa böyle bir hata alabilirsiniz.

Geri