Tam Programlı Windows 11 ISO Nasıl Hazırlanır?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 için tam programlı bir ISO oluşturmak istiyorum. Hem sık kullandığım uygulamaları hem de kişiselleştirilmiş ayarları içeren bir kurulum dosyası hazırlamayı planlıyorum. Ancak bu süreci nasıl başlatacağımı tam olarak bilmiyorum.

Aşağıdaki konularda önerilerinizi bekliyorum:
- Windows 11 ISO'sunu düzenlemek için hangi araçları kullanmalıyım?
- ISO içine programları ve ayarları entegre etmenin en kolay yolu nedir?
- Bu işlemi yaparken uyumluluk sorunlarını nasıl önleyebilirim?

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Windows ISO dosyasını düzenlemek için 'NTLite' adlı aracı kullanabilirsiniz. Bu yazılım, program ve sürücüleri ISO dosyasına entegre etmek için oldukça kullanışlıdır.

Kendi programlarınızı ve ayarlarınızı içeren bir ISO oluşturmak için Microsoft'un Windows ADK (Assessment and Deployment Kit) aracını kullanabilirsiniz.

Eğer otomatik bir kurulum istiyorsanız, unattend.xml dosyası hazırlayarak gerekli ayarları ve kurulum sonrası işlemleri otomatikleştirebilirsiniz.

Windows ISO'suna sürücüleri ve programları entegre etmek için 'Rufus' veya 'WinReducer' gibi yazılımlar da iyi birer alternatif olabilir.

Kurulum sonrası otomatik olarak programların yüklenmesini istiyorsanız, 'Chocolatey' gibi bir paket yöneticisini ISO dosyanıza entegre edebilirsiniz.

ISO dosyasını düzenlemeden önce, tüm dosyalarınızı yedeklemeyi ve bir test ortamında çalıştırmayı unutmayın. VirtualBox gibi sanal makinelerde deneme yapabilirsiniz.

Windows PowerShell veya CMD üzerinden DISM komutlarıyla programları ve sürücüleri manuel olarak entegre edebilirsiniz. Bu biraz daha ileri düzey bir yöntemdir.

Eğer düzenlemeye başlamadan önce ISO'yu indirmeniz gerekiyorsa, Microsoft'un Media Creation Tool'unu kullanarak en güncel sürümü indirin.

Sadece program değil, aynı zamanda dil paketlerini de entegre etmek istiyorsanız, 'NTLite' bu konuda da oldukça başarılıdır.

Windows PE ortamını kullanarak özelleştirilmiş bir kurulum deneyimi yaratabilirsiniz. Bu, daha esnek bir yapı sağlar.

Kurulum sırasında sürücülerin otomatik yüklenmesi için gerekli sürücü dosyalarını önceden entegre etmeyi unutmayın. Özellikle NVMe sürücüler önemli.

Eğer lisans anahtarını otomatik olarak eklemek istiyorsanız, unattend.xml dosyasına ürün anahtarınızı tanımlayabilirsiniz.

Yeni Konular

Geri