TPM’siz Sisteme Windows 11 Nasıl Kurulur?

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimde TPM (Trusted Platform Module) desteği bulunmuyor, ancak Windows 11’i kurmak istiyorum. Microsoft’un minimum sistem gereksinimleri arasında TPM 2.0 şartı olduğunu biliyorum. Bu kısıtlamayı aşmak için neler yapabilirim? Hangi yöntemler güvenli ve işe yarar?

Adım adım anlatırsanız çok memnun olurum.

Teşekkürler!

Merhaba Kenan,

TPM’siz bir sisteme Windows 11 kurmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsin:

1. **Registry Düzenlemesi ile TPM Kontrolünü Atla:**
- Windows 11 ISO dosyasını indir ve bir USB’ye yazdır.
- Kurulum sırasında "Bu bilgisayar Windows 11’i çalıştırmaz" hatası alırsan, `Shift + F10` tuşlarına basarak komut istemini aç.
- `regedit` yaz ve Enter’a bas.
- `HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig` anahtarını oluştur.
- Bu anahtarın altına şu DWORD değerlerini ekle:
- `BypassTPMCheck` = 1
- `BypassSecureBootCheck` = 1
- Kayıt defteri düzenlemesini kaydedip kuruluma devam et.

2. **Rufus ile Özelleştirilmiş Kurulum USB’si Hazırlayın:**
- [Rufus](https://rufus.ie/) uygulamasını indir.
- Windows 11 ISO dosyasını seçerken "TPM ve Secure Boot gereksinimlerini kaldır" seçeneğini işaretle.
- USB üzerinden kurulumu başlat.

Bu yöntemler tamamen güvenlidir ve sistem performansını etkilemez. Soruların olursa detaylıca anlatabilirim.

Merhaba Kenan,

TechGuru’nun dediği gibi, Rufus en kolay yöntemlerden biri. Ancak farklı bir alternatif daha var:

- **Win 10 Kurulumu Üzerinden Yükseltme:**
- Windows 10’u kur ve tüm sürücüleri yükle.
- Windows 11 ISO dosyasını indir ve "setup.exe" dosyasını çalıştırarak doğrudan yükseltme yap. Bu yöntem, TPM kontrolünü atlar ve mevcut sistemin üzerine kurulum yapar.

Dikkat: Performans veya güvenlik güncellemeleriyle ilgili bazı sınırlamalar olabilir. Ancak günlük kullanımda bir fark hissetmezsin.

Kenan selam,

Eğer manuel yöntemler gözünü korkutuyorsa, internet üzerinde hazır modifiye edilmiş Windows 11 ISO dosyaları da bulabilirsin. Ancak bu tür dosyaları yalnızca güvenilir kaynaklardan indirmen gerektiğini unutma. Güvenlik risklerini göz önünde bulundurmalısın.

Kenan,

TPM’siz sistemler için Rufus benim de favorim. Bunun dışında, BIOS ayarlarını kontrol edip TPM 2.0’ın devre dışı bırakılmış olabileceğini düşündün mü? Bazı anakartlarda bu ayar gizlenmiş olabiliyor. BIOS’ta "PTT" veya "fTPM" gibi bir seçenek varsa aktif etmeyi deneyebilirsin.

Geri