Valorant Oynarken Görüntü Bulanık: Çözüm Arıyorum

Mami

GadgetEfsanesi
Selam arkadaşlar, Valorant oynarken son zamanlarda görüntüde bir bulanıklık fark ettim. İlk başta monitörümden kaynaklandığını düşündüm ama başka oyunlarda böyle bir sorun yaşamıyorum.

Özellikle hareket ederken veya hızlı sahnelerde netlik tamamen kayboluyor. Ekran ayarlarıyla oynadım, grafik ayarlarını değiştirdim ama sonuç alamadım. Bu durum FPS düşüşünden mi kaynaklanıyor, yoksa başka bir şey mi? Daha önce bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan var mı? Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler!

Valorant

Merhaba Mami, bu sorun genelde 'motion blur' efektinden kaynaklanıyor. Ayarlarda bunu kapatmayı denedin mi? Ayrıca grafik sürücülerini güncellemeyi de unutma.

Selam, aynı problem bende de olmuştu. Çözümü NVIDIA Denetim Masası'nda görüntü netliği ayarını açmakta buldum. Monitör ayarlarını da kontrol etmende fayda var.

Bulanıklık genelde düşük çözünürlükten kaynaklanıyor olabilir. Oyunun çözünürlüğünü monitörüne uygun olarak ayarladın mı? Bir de 'anti-aliasing' ayarını kontrol etmelisin.

Merhaba, bu sorun oyun içi 'render scale' düşük ayarlanmışsa ortaya çıkabilir. Grafik ayarlarından bu değeri %100 veya daha yüksek bir seviyeye getirmeni öneririm.

Mami, eğer monitöründe 'overdrive' veya 'response time' ayarları varsa, bu değerleri değiştirerek bulanıklığı azaltabilirsin. Denemeye değer.

Aynı problemi yaşamıştım, monitörümün yenileme hızını oyunun FPS sınırına uygun hale getirdim ve sorun çözüldü. Monitörün kaç Hz destekliyor?

Görüntü bulanıklığı bazen V-Sync açık olduğunda da olabiliyor. Bunu kapatıp denedin mi? Alternatif olarak 'G-Sync' veya 'FreeSync' kullanıyorsan monitör ve ekran kartı uyumunu kontrol et.

Selam Mami, oyunu tam ekran yerine pencere modunda oynuyorsan bu sorun yaşanabilir. Tam ekran moduna geçip denemelisin.

Eğer yüksek DPI kullanıyorsan, Windows'un ölçeklendirme ayarlarını kontrol etmelisin. Özellikle 1440p ve üstü çözünürlüklerde bu sorun ortaya çıkabilir.

Mami, ekran kartı sürücüsünü güncelledikten sonra temiz bir kurulum yapmayı dene. Eski ayarlar bazen sorun yaratabiliyor.

Monitör kablonu kontrol etmeyi denedin mi? HDMI yerine DisplayPort kullanıyorsan daha iyi sonuç alabilirsin. Kabloyu değiştirip test etmeni öneririm.

Sorununu çözmek için FPS değerlerini sabitlemeyi deneyebilirsin. Oyun ayarlarından maksimum FPS değerini monitör yenileme hızına uygun şekilde ayarla.

Geri