Valorant'ta Takım Sesli Sohbeti Neden Çalışmıyor?

TechGuru

Administrator
Yönetici
Selam arkadaşlar, birkaç gündür Valorant oynarken takım sesli sohbetini kullanamıyorum. Mikrofonum başka uygulamalarda sorunsuz çalışıyor ama oyunda hiçbir tepki yok. Ayarlarımı kontrol ettim, oyun içi mikrofon ve push-to-talk açık. Ancak hala sesim gitmiyor ve takım arkadaşlarımın sesini de duyamıyorum. Belki ben bir şeyi gözden kaçırıyorumdur ya da bu durumla ilgili bir güncelleme gelmiş olabilir. Benzer bir sorun yaşayan var mı? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Aynı sorun bende de olmuştu. Ses sürücülerini güncelleyerek çözdüm. Belki sizin de sürücüleriniz eski olabilir, bir kontrol edin.

Valorant'ta bazen sesli sohbet için uygulama izinlerini tekrar kontrol etmek gerekiyor. Windows ayarlarından Valorant’ın mikrofon erişimine izin verdiğinizden emin olun.

Eğer bir VPN kullanıyorsanız bu da sesli sohbeti engelleyebiliyor. VPN’i kapatıp tekrar dener misiniz?

Aynı durumu yaşadım. Oyunu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin, bazen bu tip sorunları çözüyor.

Bir arkadaşımda benzer sorun olmuştu, DNS ayarlarını değiştirdikten sonra düzelmişti. Google’ın DNS’lerini deneyebilirsiniz: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4.

Riot’un destek sayfasına baktınız mı? Orada mikrofon sorunlarıyla ilgili bir rehber vardı. Genelde detaylı çözümler sunuyorlar.

Oyun içi ayarlardan ses giriş ve çıkış cihazlarını kontrol edin. Bazen yanlış cihaz seçilmiş olabiliyor.

Antivirüs veya güvenlik duvarınız oyunun sesli sohbetini engelliyor olabilir. Geçici olarak kapatmayı deneyebilirsiniz.

Hoparlör veya kulaklık bağlantısını kontrol ettiniz mi? Bazen fiziksel bağlantılarda sorun olabiliyor.

Takım sohbetini test etmek için özel bir oyun kurarak arkadaşlarınızla deneme yapmayı deneyin. Sorun sizinle mi yoksa oyunla mı ilgili, daha net anlaşılır.

Bazı oyuncular push-to-talk tuşunun çalışmadığını söylüyor. Bir başka tuşa atamayı deneyebilirsiniz, belki sorun çözülür.

Son çare olarak oyunu tamamen kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Bu tür sorunlar bazen temiz kurulumla düzelebiliyor.

Geri