Windows 10 22H2 kasan bilgisayara LTSC 2019 kurulursa düzelir mi?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda Windows 10 22H2 yüklü ve ciddi şekilde kasma problemi yaşıyorum. Sistem özelliklerim ortalama seviyede: 8 GB RAM, Intel i5 6. nesil işlemci ve HDD kullanıyorum. Özellikle güncellemeler sonrası performans düşüklüğü artmaya başladı. Daha sade bir sürüm olan LTSC 2019'a geçmeyi düşünüyorum. LTSC'nin daha az kaynak tükettiğini ve gereksiz uygulamalarla gelmediğini duydum. Sizce bu değişiklik bilgisayarımın performansını iyileştirir mi? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba Türk, LTSC 2019 gerçekten daha az kaynak tüketen bir sürüm. Eğer güncellemelerin ve uygulamaların yükünden kurtulmak istiyorsan iyi bir seçenek olabilir. Ancak, HDD yerine bir SSD'ye geçiş yaparsan, performans sorunlarının büyük kısmını çözersin. LTSC'ye geçmekle birlikte SSD upgrade'ini de değerlendirmeni öneririm.

Selam, benim de eski laptopumda benzer bir durum vardı. LTSC'ye geçtiğimde fark edilir bir performans artışı yaşadım. Çünkü LTSC, gereksiz uygulamaları içermez ve güncellemeler daha az sıkıntı çıkarır. Ancak oyun veya günlük kullanımda eksik bazı özellikleri olabilir, bunu da göz önünde bulundur.

Türk, HDD yerine SSD kullanarak performans artışı sağlaman çok daha etkili olur. LTSC'nin etkisi olacak ama SSD kadar büyük bir değişim bekleme. Ayrıca, RAM miktarını da 16 GB'ye çıkarabilirsen, performansta ciddi bir iyileşme görürsün.

LTSC'yi tercih edersen güncelleme yönetimi daha kolay olur ve sistemin daha stabil çalışabilir. Ancak unutma ki LTSC 2019, yeni sürüm özelliklerini içermez. Daha uzun vadeli bir çözüm arıyorsan, SSD'ye geçmek ve sistem temizliği yapmak daha etkili olur.

Benzer bir sistemde LTSC 2019 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Sistemin kaynak kullanımı daha az oluyor ve başlangıç hızı hissedilir şekilde artıyor. Ancak önce bir temiz kurulum yapmayı ve gereksiz dosyaları temizlemeyi unutma.

Merhaba, LTSC'ye geçmek faydalı olabilir ama benim önerim SSD kullanmayı önceliklendirmen. HDD'den LTSC bile yeterince verim alamazsın. Eğer bütçen uygunsa, SSD upgrade sonrası LTSC'ye geçmeyi düşünebilirsin.

LTSC sade bir sürüm olduğu için iş yükünü hafifletebilir. Ancak HDD kullanımı özellikle Windows 10'da çok büyük bir darboğaz yaratır. Önce SSD'ye geçip, ardından LTSC'yi deneyebilirsin.

Merhaba Türk, performans iyileştirmesi için LTSC'ye geçiş mantıklı olabilir, ama SSD olmadan istediğin verimi almak zor. Ayrıca, LTSC'ye geçtiğinde bazı uygulamaların uyumsuzluk yaşayabileceğini de hesaba kat.

Sisteminin yavaşlaması, büyük ölçüde HDD kullanımından kaynaklanıyor olabilir. LTSC 2019 ile gereksiz uygulamalardan kurtulup performansı bir nebze artırabilirsin ama SSD'ye geçiş olmadan sonuçlar sınırlı kalacaktır.

Selam, LTSC 2019 daha hafif bir sürüm ama SSD olmadan kasma sorununu tamamen çözemezsin. İlk iş olarak SSD almanı tavsiye ederim. LTSC'yi denemek için temiz kurulum yapman şart.

LTSC 2019, minimum özelliklerde çalışan sistemler için gerçekten iyi bir alternatif. Ancak güncelleme desteği sınırlı olduğu için bazı güvenlik özelliklerinden ödün verebilirsin. SSD'yi kesinlikle düşünmelisin.

Merhaba Türk, LTSC 2019'a geçmek faydalı olabilir ama HDD ile çok fazla fark yaratmaz. Sistemini hızlandırmak için ilk adım SSD'ye geçmek olmalı. Sonrasında LTSC performansını artıracaktır.