Windows 10 Formattan Sonra Mouse Kasılıyor

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba, geçtiğimiz günlerde bilgisayarıma format attım ve Windows 10'u tekrar yükledim. Ancak formattan sonra mouse hareketlerinde ciddi takılmalar yaşıyorum. Özellikle yoğun CPU kullanımı yokken bile bu sorunla karşılaşıyorum. Driver'ları kontrol ettim ve hepsi güncel görünüyor. BIOS'u da güncelledim ancak bir değişiklik olmadı. Bu konuda çözüm önerileriniz var mı?

Merhaba, mouse takılma sorunları genelde USB portlarından kaynaklanabilir. Mouse'u başka bir porta takmayı denediniz mi? Ayrıca güç tasarrufu ayarlarını kontrol etmenizi öneririm.

Benzer bir sorun yaşadım ve BIOS ayarlarında USB Legacy Support seçeneğini devre dışı bırakarak çözmüştüm. Denemekte fayda var.

Eğer harici bir mouse kullanıyorsanız, farklı bir mouse ile test edip sorunun donanım kaynaklı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Merhaba, Windows 10’un ‘Hızlandırılmış Başlatma’ seçeneğini kapatmayı deneyebilirsiniz. Bu bazen donanım uyuşmazlıklarına neden olabiliyor.

Bence sorun chipset driver'larınızla alakalı olabilir. Anakart modelinizi paylaşabilirseniz doğru driver'ları bulmanızda yardımcı olabilirim.

Çözüm
TechGuru'nun önerisi çok mantıklı. Genelde chipset driver'ları eksik kaldığında bu tür sorunlar yaşanıyor. Anakart modelinizi kontrol edin.

Windows'un enerji tasarrufu özellikleri USB bağlantılarında sorun yaratabiliyor. Güç ayarlarından USB seçici askıya alma ayarını devre dışı bırakabilirsiniz.

Bir başka önerim, Windows cihaz yöneticisinden tüm USB sürücülerini kaldırıp yeniden başlatmanız. Windows bunları yeniden yükleyecektir.

Harici bir USB hub kullanıyorsanız, bunu çıkararak direkt bilgisayara bağlamayı deneyin. Hub'lar bazen sinyal sorunlarına yol açabiliyor.

Yeni Konular

Geri